Mijn strand essentials voor deze zomer
Lifestyle

Zon, zee, strand | Mijn strand essentials voor deze zomer

Mijn gedachten maken een sprongetje naar de zomer van vorig jaar. Die lange, warme zomer, waar geen einde aan leek te komen. Hoe warm het ook soms was, wat heb ik van die zomer genoten. En deze week is het ook volop zomer! Vandaag vertel ik jullie meer mijn strand essentials voor deze zomer en deel ik mijn favoriete stranden. Kijk je snel mee?

De items die ik altijd meeneem naar het strand

Een nieuwe bikini

Ik vind het leuk om elk jaar een nieuw setje aan te schaffen. Begin dit jaar schafte ik sinds lange tijd een badpak aan, maar een bikini mag ook zeker niet ontbreken in mijn zomer garderobe. Daarom was ik ook zo blij toen ik de kans kreeg om een nieuwe bikini te kopen bij Hunkemöller.

Hunkemoller plunge bikini turquoise - Zon, zee, strand | Mijn strand essentials voor deze zomer

Hunkemoller plunge push up bikini - Zon, zee, strand | Mijn strand essentials voor deze zomer
Bikini: Hunkemoller Scallop Dreams / Slippers: Hunkemoller

Ik heb gekozen voor een zomerse turquoise kleur met een strikbandje in de nek. Het bikinibroekje is wat hoger, wat heel prettig zit en perfect bij mijn lichaamstype past. Ik vind het geschulpte randje erg mooi en geeft een chique tintje aan de bikini. Ik ben er heel blij mee!

Naar welk strand ik dit jaar ga, is nog onzeker, maar in mijn heerlijke tuin misstaat deze bikini ook zeker niet!

Strandtas

Mijn strandtas is zeker niet te klein 🙂 Het liefst neem ik mijn rieten tas mee, want hier kan veel in. En ik vind een rieten tas gewoon heel zomers staan bij de rest van mijn strand outfit.

 

Zonnebrand

Als de eerste zonnestralen komen, dan smeer ik me al in met zonnebrand. Ik gebruik altijd een SPF30 en meestal van Lancaster. Dit vind ik een van de fijnste zonnebrand crèmes. Ook neem ik altijd een extra shirt of lang overhemd mee, zodat ik mijzelf goed kan bedekken als er geen parasol in de buurt is. Ook vind je mij meestal niet tijdens de hete middaguren op het strand.

Vermaak

Als ik naar het strand ga, neem ik altijd een stapel tijdschriften of een boek mee. Of ik kijk heerlijk om mij heen. Niets leuker dan mensen kijken 🙂 Daarbij ben ik ook veel in de zee te vinden. Zwemmen in zee geeft mij een heerlijk gevoel van vrijheid.

Mijn favoriete stranden

Ik spendeer niet hele dagen op het strand, maar altijd een paar uurtjes, zoals ik al eerder schreef. Ik hou dat gewoon niet uit en er is altijd nog veel meer te doen, al ben ik dol op het strand. Dit zijn mijn drie favoriete stranden.

Lanzarote – Playa de las Coloradas

Dit strandje ligt achter het hotel waar wij verbleven, Hotel Gran Castillo Tagora. Het is niet echt een strand waar mensen hun handdoekje neerleggen en uren gaan liggen bakken. Men komt hier meer om even te zitten, te mediteren, te genieten of even te wandelen. Ik was altijd ‘s ochtends te vinden op dit strand. Genieten van de geluiden van de zee. Dat is ook het enige dat je hier hoort. Je komt er helemaal tot rust.

Nice – Promenade des Anglais

 

Het strand van Nice is een kiezelstrand. Het ligt dus iets minder comfortabel. Maar het water is zo heerlijk! Het is wel aan te raden om waterschoentjes te dragen in verband met de kiezels. Er zijn ook strandclubs waar je een bedje kunt huren, maar dat heb ik zelf nog nooit gedaan. Zeker omdat wij maar een paar uurtjes per dag op het strand spenderen.

Alicante – Playa del Postiguet

 

Het hotel waar ik altijd verblijf als ik naar Alicante ga, hotel Melia Alicante, ligt pal aan dit strand. Het is echt ultiem genieten. Het strand is heel schoon en is wel 900m lang! Ook heeft het de status van Blue Flag wat betekent dat de conditie van strand en zee heel erg goed zijn. Vaak maak ik een mooie wandeling door de brandig.

 

Uitzicht vanuit de kamer op het strand. Uren heb ik hier gezeten en genoten van de zonsopkomst en zonsondergang. Ik krijg alweer heimwee bij het zien van deze foto!

Draag jij liever een badpak of bikini? En wat is jouw favoriete strand?

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: