Franse Riviera Stijl | Zomervibes
Franse Riviera

Zomer in Saint-Tropez

Stel je voor … kristalblauwe zee, jachten, een lange boulevard met veel cafe’s, een relaxte vibe…. Zomer in Saint-Tropez. Dit is de eerste indruk van Saint Tropez van veel mensen. Ik heb het plaatsje, dat vooral beroemd werd door Brigitte Bardot, nu twee keer in de zomer bezocht en ontdekte meer over dit dorp dan alleen de glitter en glamour.

Het is een feit dat je veel beroemde mensen in Saint-Tropez ziet. De jachten zijn enorm, de prijzen zijn hoog. Maar Saint Tropez is ook een charmant dorpje en het was heel fijn om een ​​andere kant ervan te ontdekken.

Uitzicht vanaf het water op Saint Tropez - Zomer in Saint-Tropez

De laatste keer dat ik het dorp bezocht,  ben ik met de boot vanuit Saint-Maxime naar Saint-Tropez afgereisd om de files te vermijden. Het was heel mooi om het dorp vanaf het water te bewonderen en de omgeving er omheen. De kleurrijke huizen, de kerktoren, de heuveldorpjes en de wijndomeinen in de verte.

De andere kant van Saint-Tropez

De laatste keer dat ik in Saint-Tropez was, was er meer tijd om Saint-Tropez echt te verkennen. We ontweken de drukke boulevard en slenterden door de smalle straatjes. Ik werd verliefd op de kleurrijke huizen en de stilte. De andere kant van Saint-Tropez. De glitter & glamour was even ver te zoeken in deze straatjes en dat maakte het dorp nog mooier.

Saint-Tropez in foto’s

Zoals ik al zei, Saint-Tropez verraste me en inspireerde me. Het was heerlijk om zonder plan rond te dwalen en verrast te worden op elke hoek van de straat. Ik heb mijn fotocamera goed kunnen gebruiken!

Winkelstraat Saint Tropez 680x1024 - Zomer in Saint-Tropez

Straatje Saint Tropez 765x1024 - Zomer in Saint-Tropez

Schaduwrijk straatje Saint Tropez - Zomer in Saint-Tropez

Place de Lices Saint Tropez - Zomer in Saint-Tropez

Huis Saint Tropez 765x1024 - Zomer in Saint-Tropez

Bibliotheque de Saint Tropez 765x1024 - Zomer in Saint-Tropez

Chanel Saint Tropez - Zomer in Saint-Tropez

Huis met rododendron Saint Tropez 765x1024 - Zomer in Saint-Tropez

Uitzicht op haven Saint Tropez - Zomer in Saint-Tropez

Wat te zien en te doen in Saint-Tropez

La Maison des papillons (huis van vlinders): een klein museum met meer dan 20.000 soorten vlinders van over de hele wereld
Annonciade Museum: dit museum herbergt onder andere een prachtige verzameling schilderijen van Signac, Matisse, Picabia, Braque en Dufy.
Markt: Op zaterdag en dinsdag is er een markt in Saint-Tropez onder de bomen van de Place des Lices. Naast groenten en fruit, kun je leren sandalen, antiek en curiosa, kleding en Frans aardewerk kopen op deze kleurrijke markt.
De mooiste markt is de groentemarkt in de haven van Saint Tropez op de Place Aux Herbes. Op de markt koop je fruit, groenten en bloemen. De markt wordt gehouden op een pittoresk plein.
Winkelen: Rue Gambetta is een lange winkelstraat  waar je kleine boetiekjes en antiek kunt vinden. In Rue Francois Sibilli vind je de dure modehuizen.

Ben je ooit in Saint-Tropez geweest?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: