Winter in Parijs
Parijs

Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

Ja, je leest het goed, ik ga weer naar Parijs! Een paar weken geleden, acht om precies te zijn, flaneerde ik ook over de Champs-Elysee en genoot ik van een creme brulee. Maar de heimwee is te groot en vorig jaar vonden we de kerstsfeer geweldig, dat we besloten na de Kerst op de Thalys te stappen. Dit zijn mijn plannen.

Winter in Parijs

Baguettes, croissants, steak tartare, crème brulee, genieten van deze heerlijke dingen!

De kerstmarkten bezoeken. Ik schreef een artikel over de kerstsfeer proeven in Parijs.

De wijk Montparnasse verkennen. In deze wijk vind je veel oude bistro’s waar bekende schrijvers zoals Hemingway veel kwamen. Deze wijk ken ik nog niet zo goed, dus leuk om weer iets nieuws te gaan verkennen.

Winkelen in rue du Commerce, de straat die we de vorige keer ontdekten en waar ik nog een apart artikel aan zal wijden.

De etalages bewonderen van Galeries Lafayette en le BHV Marais. Deze zijn altijd zo mooi versierd.

Rue Cler Paris - Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

Genieten van de warmte in de Parijse cafe’s.

Wandelen door Montmartre. Montmartre in de winter vind ik een hele bijzondere sfeer hebben. Ik kan dit het beste omschrijven als nostalgisch. Ik schreef er eerder een artikel over: De stilte van Montmartre.

De lichtjes bewonderen op Avenue Montaigne, Champs-Elysee en de kerstbomen op Place Vendome.

Wandelen, wandelen, wandelen. Dat vind ik toch wel een van de leukste dingen om te doen in Parijs. Hopelijk is het weer net zo goed als vorig jaar!

Heb jij nog plannen in de kerstvakantie?

Inspiratie om te bewaren

Tips voor een stedentrip naar Parijs in de winter - Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: