Parijs

Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

Winter in Parijs

Ja, je leest het goed, ik ga weer naar Parijs! Een paar weken geleden, acht om precies te zijn, flaneerde ik ook over de Champs-Elysee en genoot ik van een creme brulee. Maar de heimwee is te groot en vorig jaar vonden we de kerstsfeer geweldig, dat we besloten na de Kerst op de Thalys te stappen. Dit zijn mijn plannen.

Winter in Parijs

Baguettes, croissants, steak tartare, crème brulee, genieten van deze heerlijke dingen!

De kerstmarkten bezoeken. Ik schreef een artikel over de kerstsfeer proeven in Parijs.

De wijk Montparnasse verkennen. In deze wijk vind je veel oude bistro’s waar bekende schrijvers zoals Hemingway veel kwamen. Deze wijk ken ik nog niet zo goed, dus leuk om weer iets nieuws te gaan verkennen.

Winkelen in rue du Commerce, de straat die we de vorige keer ontdekten en waar ik nog een apart artikel aan zal wijden.

De etalages bewonderen van Galeries Lafayette en le BHV Marais. Deze zijn altijd zo mooi versierd.

Rue Cler Paris - Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

Genieten van de warmte in de Parijse cafe’s.

Wandelen door Montmartre. Montmartre in de winter vind ik een hele bijzondere sfeer hebben. Ik kan dit het beste omschrijven als nostalgisch. Ik schreef er eerder een artikel over: De stilte van Montmartre.

De lichtjes bewonderen op Avenue Montaigne, Champs-Elysee en de kerstbomen op Place Vendome.

Wandelen, wandelen, wandelen. Dat vind ik toch wel een van de leukste dingen om te doen in Parijs. Hopelijk is het weer net zo goed als vorig jaar!

Heb jij nog plannen in de kerstvakantie?

Inspiratie om te bewaren

Tips voor een stedentrip naar Parijs in de winter - Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

14 thoughts on “Winter in Parijs: dit zijn mijn plannen

  1. Superleuk om te lezen. Ikw as vorig jaar rond deze tijd in Parijs en dat was een dikke aanrader. Ik ga na Kerst een weekendje naar Antwerpen en Oud en Nieuw vier ik in Barcelona. Dus nee, ik mag absoluut niet klagen.. 🙂

  2. Zalig! Ik kan me volledig voorstellen dat je daar al helemaal naar uitkijkt.Geniet er alvast van! De kerstdagen vieren we hier samen met familie, maar plannen voor Oud & Nieuw heb ik niet. Mijn feestdagen worden dus best wel rustig 🙂
    Sarah recently posted…Kerstshoppen in KeulenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.