Jardin du Palais Royal
Parijs

Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

Twee weken geleden vroeg ik aan jullie: wat zou jij over Parijs willen weten? Ik kreeg hele leuke vragen binnen en vandaag zal ik jullie de antwoorden hierop geven. Lees je mee?

Mijn antwoorden

In welk seizoen vind jij Parijs het mooist? 

Als ik een seizoen moet noemen, dan is dat herfst in Parijs. Prachtig al die kleuren en de herfstzon erbij en soms nog een hele aangename temperatuur om op terrasjes te zitten en lange wandelingen te maken. Maar eerlijkheidshalve vind ik het voorjaar ook prachtig als de bloemens bloeien en de stad ontwaakt na een lange winter. En over de winter gesproken. Wij hebben als tradititie om na de kerst altijd naar Parijs te gaan voor de sfeer, maar helaas zit het er dit jaar weer niet in (vorig jaar waren ze aan het staken dus ging het ook niet door). Winter in Parijs is ook een aanrader omdat de kerstsfeer heel leuk is om mee te maken. Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk!

Herfst in Parijs - Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

En wat is je meest favoriete plekje in Parijs?

Dat zijn er heel veel en ik zal er een keer een apart blog artikel aan wijden. De plek waar ik altijd terug kom als ik in Parijs ben zijn de straten rondom de Eiffeltoren in het 7e arrondissement. Ook de rue Cler, rue Montorgueil, Galeries Lafayette op Boulevard Haussmann en Montmartre op een stille ochtend kunnen mij erg bekoren. Verder struin ik graag door de straatjes van le Marais en maak ik ‘s avonds graag een wandeling langs de Seine als Parijs mooi verlicht is.

Een paar restaurant of café tips?

Als ik in Parijs ben, dan ben ik ook vaak te vinden in cafe’s en restaurants, dit hoort er gewoon bij als je in Parijs bent! Ik deel een aantal leuke adresjes met jullie:

Brasserie le Campanella – 18 Avenue Bosquet
Hier komen heel veel locals en de sandwiches en de tarte aux framboises zijn heerlijk!

Villa 15 – 47 Rue St Charles
Dit is het restaurant vlakbij ons hotel, waar we altijd gaan eten als we in Parijs zijn. Een gezellig interieur, veel locals en de pizza’s en uiensoep zijn goddelijk!

Brasserie Flottes – 2, rue Cambon
Een gezellige brasserie in het 1e arrondissement in Art-Nouveau stijl.

Sofa Cafe Paris – 4-6 rue la Fayette
Ben je uitgewinkeld in Galeries Lafayette en Printemps, dan is Sofa Cafe een hele fijne plek om de voeten even te laten rusten en te genieten van de heerlijke kaart.  Ik bestelde de salade ‘Nice’ een echte aanrader!

Cafe le Bonaparte – 42 Rue Bonaparte
Dit cafe vind je in de wijk Saint Germain des Pres, op steenworp afstand van Cafe de Flore. Dit cafe heeft een gezellig terras waar je heel goed mensen kunt kijken onder het genot van een hapje en drankje. Vergeet ook de rue Bonaparte zelf niet en de straatjes eromheen met leuke boetiekjes en de boekwinkel l’Ecume des Pages aan de Boulevard Saint-Germain niet.

Cafe de Flore – 172 Boulevard Saint-Germain
Dit legendarische cafe kan niet missen in dit lijstje. Ben je benieuwd naar dit cafe? Lees dan mijn artikel 15 feitjes over Cafe de Flore.

Cafe le Bonaparte Parijs e1565091131521 - Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

Ik zou het wel leuk vinden als je een keertje een artikel schrijft over de plekjes die je gezien moet hebben.

Een hele leuke suggestie, dat ga ik zeker doen!

Vanaf welke locatie in Parijs vind jij het uitzicht op de Eiffeltoren het mooist? Daar ben ik heel benieuwd naar!

Vorig jaar hebben we de Avenue de Camoëns voor het eerst bezocht waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de Eiffeltoren. De straat zelf is tres tres Parisienne. Aan weerskanten de appartement gebouwen in Haussmann stijl inclusief de romantische balkonnetjes en lantaarnpaal. Ook het uitzicht vanaf de Bir-Hakeim brug, waar de metro bovengronds rijdt, kan mij erg bekoren. Ik sta soms echt een hele tijd van dit uitzicht te genieten.

Uitzicht op Eiffeltoren vanaf Avenue de Camoens - Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

Wat zijn de 5 dingen die je het leukste aan Parijs vindt en wat de 5 dingen die je het minst leuk vindt?

De 5 dingen die ik het leukste vindt aan Parijs zijn:

  • Parijs is zo’n grote stad en daardoor heel divers. Elk arrondissement heeft zijn eigen karakter.
  • De architectuur en dan vooral de Haussmann appartementen.
  • De algehele Parijse sfeer.
  • De creativiteit die er heerst. Er is zoveel schoonheid te bewonderen in de architectuur, straten, tentoonstellingen, parken , kunst en mode.
  • De inspiratie die ik altijd krijg als ik in deze stad ben. Mijn notitieboekjes raken altijd vol als ik er ben geweest!

Cafe in Parijs - Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

Vijf dingen die ik niet leuk aan Parijs zijn:

  • De drukte. Nu ik al zo vaak in Parijs ben geweest, skip ik de hotspots (behalve de Eiffeltoren, maar dan kies ik net een ander straatje uit waarvandaan ik deze kan zien zonder drommen toeristen om mij heen).
  • De opdringerige oplichters (deze zijn vaak te vinden rondom de hotspots).
  • Sommige prijzen. Nu ik de weg wel een beetje weet, kiezen we vaak voor restaurants en cafe’s die nog niet heel bekend zijn maar waar we altijd fantastisch eten en drinken. En ja, soms ga ik wel naar Cafe de Flore om sfeer te proeven.

Ik kom niet verder dan deze drie punten. Tot nu toe heb ik geen nare ervaringen en hopelijk blijft dit ook zo!

Meer lezen? Lang geleden heb ik eens een artikel geschreven: Parijs do’s & dont’s.

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wat jouw favoriete macarons zijn 1f642 - Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

De meeste zeggen misschien Laduree, Darina zegt Pierre Herme. Op een zondag waren mijn man en ik aan het wandelen door Parijs en kwamen in de rue Bonaparte terecht waar Pierre Herme o.a. gevestigd is. De taartjes en macarons in de etalage waren moeilijk te weerstaan. We kozen voor de het ‘Ispahan’ gebak en namen een blikje macarons mee naar huis. De volgende keer kun je me hier weer vinden!

Pierre Herme 1024x512 - Wat zou jij over Parijs willen weten? De antwoorden!

Bedankt voor het insturen van deze interessante vragen. Ik vond het erg leuk om deze te beantwoorden. Schroom niet als je meer wilt weten van Parijs!

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: