Wat te doen tijdens de winter in Parijs? 10 Tips!
Parijs

Wat te doen tijdens de winter in Parijs? 10 Tips!

Winter in Parijs…ik ben gezegend met twee Thalys tickets om het laatste weekend van 2018 door te brengen in mijn favoriete stad. Maar wat te doen tijdens de winter in Parijs? 10 Tips die ik vandaag met je deel. Lees je mee?

  1. Laten we beginnen met het weer. Het is zo onvoorspelbaar. Misschien is het 13 graden, met een strakblauwe lucht en een zonnetje of je loopt door witte straten. Al met al zijn er genoeg cafe’s en restaurants om je op te warmen met een warme drankje en een heerlijk gerecht. Bij Angelina in de rue de Rivoli geniet je van de lekkerste chocolademelk.
  2. Winkelen. Parijs is de shopstad bij uitstek. Er zijn genoeg grandes magasines, zoals Galeries Lafayettes, le Printemps, Monoprix, BHV Marais, om lekker warm je garderobe aan te vullen.
  3. Musea. Het voordeel van in de winter naar Parijs te gaan is, is dat de wachtrijen er (bijna) niet zijn. Parijs is niet zo’n populaire winterbestemming en dat werpt zijn vruchten af voor mensen die wel van winters Parijs willen genieten. Check wel van tevoren of een musea of expositie geopend is.
  4. Schaatsen. Op verschillende plekken in Parijs, worden schaatsbanen gecreëerd. Zelfs op de Eiffeltoren!
  5. Kerstverlichting. Parijs wordt al de City of Lights genoemd, in december wordt daar nog een schepje bovenop gedaan met alle prachtige kerstversieringen in de straten en in de winkels. De Champs-Elysee is feestelijk verlicht met wel 1000 lampjes! Hier kun je meer informatie vinden omtrent de kerstactiviteiten in de Lichtstad.
  6. Naar het theater, opera, bioscoop, concerten, er is ‘s avonds genoeg te beleven in Parijs.
  7. Romantische passages. Hier waan je je beschut voor de kou en neerslag, in oude tijden. Mooie etalages. Een van de oudste overdekte winkelstraten in Parijs is de Passage des Panoramas die in werd geopend.
  8. Dikke winterjas aan, handschoenen en muts op, warme booties, fotocamera mee en wandelen door winters Parijs of dit nu overdag of ‘s avonds is. Dit is iets waar ik mij het meest op verheug.
  9. Of een winterse wandeling door een van de vele Parijse parken. Jardin du Luxembourg blijft bij mij favoriet. Ik hoop dan wel een op klein laagje sneeuw voor mooie plaatjes 🙂
  10. Paris Soldes! Als je in januari naar Parijs gaat, kun je de uitverkoop (voor tips klik hier!) meepikken. Deze begint op woensdag 9 januari 2019 en eindigt op 19 februari 2019.

Wat is jouw favoriete stad in de winter?

 

Foto header: Pixabay

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: