Zomer in Parijs
Parijs

Wat te doen in Parijs met tropische temperaturen? 10 Tips!

Zomer in Parijs klinkt heel idyllisch en fijn maar als de temperaturen richting de 40 graden gaan, zoals vandaag het geval zal zijn, dan ziet je stedentrip er toch anders uit dan je misschien bedacht had.

Toen ik vorig jaar juni in Parijs was, tikte de thermometer de 37 graden aan.
Tja, ik had drie maanden van te voren een trein ticket geboekt. Toch liet ik me niet kisten (liever dit dan alleen maar regen!) en heb ik heerlijk de stad verkend. Maar wat doe je in Parijs met tropische temperaturen? Ik geef je 10 tips om toch een heerlijke stedentrip te beleven!

Mijn 10 tips

Draag luchtige kleding. Linnen is altijd goed. En draag liever geen dichte schoenen omdat je voeten in zulke temperaturen wat dikker worden.

Zet een mooie zonnehoed op of voor de mannen onder ons, een pet en draag een zonnebril.

Smeer je goed in met zonnebrand creme. 

Drink veel water. Het is verleidelijk om dat wijntje of dat biertje op een gezellig terrasje te nuttigen maar je kunt beter kiezen voor een watertje of een lekker sapje.

Bezoek musea, galeries en winkels. Parijs heeft vele musea en galeries om te bezoeken. De grote warenhuizen hebben airco, dus dat als je van winkelen houdt, houdt je het hier ook wel even uit 🙂

Summer in Paris 1024x1003 - Wat te doen in Parijs met tropische temperaturen? 10 Tips!

Plan activiteiten in de avond, zoals die mooie wandeling die eigenlijk overdag had willen maken. En wat dacht je van die ondergaande zon te aanschouwen vanaf de Sacre Coeur heuvel of vanaf een van de vele bruggen. Genieten van de zomerse avonden in Parijs…

Zoek schaduwrijke plekken op zoals terrasjes, parken of houdt een siesta in je hotelkamer met airco 🙂

Zoek de verfrissing op! Ga naar een van de zwembaden van Parijs of verfris je bij de Trocadero fontein of voel de strand vibes bij Paris Plage.

Geniet van Parijs vanaf een van de vele dakterrassen. 

Maak je niet al te druk en geniet! Je kunt niets veranderen aan de temperatuur, maar je kunt toch een hele fijne stedentrip hebben. Ook al is het tropisch!

Heb jij nog een aanvullende tip? 

Meer lezen over wat te doen tijdens de zomer in Parijs

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: