Waarom ik zo graag wandel
Lifestyle

Waarom ik zo graag wandel

Nee, ik ben niet echt een heel sportief type. Je zult mij echt niet urenlang zwetend in een sportschool tegenkomen. Maar beweging is wel belangrijk. Vandaag vertel ik meer over waarom ik zo graag wandel.

Wandelen als meditatie

Ik wandel, als het weer dit toelaat, twee keer per dag van en naar het station, vier keer per week. Dat is een wandeling van circa 20 minuten. Daarnaast wandel ik zoveel mogelijk ‘s avonds en ook op mijn vrije dag en in het weekend, trek ik mijn wandelschoenen aan. Ik woon in een gebied waar je snel in de natuur zit, dus het is helemaal geen straf. Ik zie wandelen, naast de vele gezondheidsvoordelen (zie volgende punt), ook als een meditatie moment. Tijdens het wandelen geniet ik van de natuur om mij heen en laat ik mijn gedachten varen. Ik focus op me op wat ik zie. Alleen dat.

Het is goed voor de conditie en gezondheid

Wandelen is heel gezond en heeft een gunstige invloed op ons lichaam. In dit artikel kun je lezen wat deze zijn. Omdat ik een zittend beroep heb, integreer ik het wandelen zoveel mogelijk in mijn dagelijkse bezigheden. Ik neem zoveel mogelijk de trap (als mijn knie dit toelaat), loop dus van en naar het station als ik moet werken en elk uur loop ik minstens vijf minuten om drinken te halen of iets te vragen aan een collega.

Ik heb een tijdje het wandelen laten versloffen en ik merkte dit direct aan mijn lichaam. Mijn knie ging opspelen, ik had minder conditie en ik miste mijn ‘meditatie’ moment en het buiten zijn. Sinds ik weer aan de wandel ben, merk ik al verbetering en dat motiveert mij om dit in mijn levensstijl op te nemen.

Esprit sneakers - Waarom ik zo graag wandel

Prachtig uitkijkje - Waarom ik zo graag wandel

Veldbloemen - Waarom ik zo graag wandel

Distels - Waarom ik zo graag wandel

Wandelen in de natuur - Waarom ik zo graag wandel

Wandel jij ook zo graag?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: