Waarom ik blog en niet vlog
Boeken & Schrijven

Waarom ik blog en niet vlog

Laatst las ik op het blog van Annajirina een interssant artikel over de verandering van het bloggen, Instagram en YouTube. Ook ik merk dat de blogwereld aan het veranderen is en deze wereld misschien wel wordt overgenomen door vloggers. Dit artikel wijd ik aan het waarom ik blog en niet vlog.

Mijn dagelijkse leven

Mijn dagelijkse leven bestaat uit vier dagen werken op kantoor en daarnaast probeer ik mijn boek af te maken, mijn blog te onderhouden, foto’s te schieten voor mijn blog en mijn Instagram bij te werken en nog sociaal buiten social media te zijn. Een van de redenen waarom ik niet kies voor het vloggen is dat mijn leven niet zo super spannend is. Ik reis niet constant, ik word niet uitgenodigd voor events (oké, nou klinkt het heel zielig, maar dat is het niet hoor haha). Waar moet ik dan over vloggen? Hoe ik mijn huis schoonmaak? Of hoe ik naar mijn werk reis? Hoe ik boodschappen doe? Daarnaast ben ik nogal gesteld op privacy en wil ik mijn familieleden buiten mijn social media en blog houden. En wat betreft de privacy: ik schrijf soms wel persoonlijke stukjes, maar die gaan dan echt over mijzelf.

Schrijven

De tweede reden waarom ik niet vlog maar blog is dat ik van schrijven houd. Ik houd van lezen en van het schrijven van artikelen. Ik kijk sowieso bijna geen vlogs of video’s en als ik het wel doe, is dat die van Annic ten Duis. Ik vind het heerlijk om in de trein van en naar mijn werk blogs te lezen en me te laten inspireren. Die inspiratie haal ik uit de foto’s en de teksten en eigenlijk niet uit video’s.

Instagram

Ik heb een haat-liefde verhouding met Instagram. Ik plaats bijna elke dag wel een foto en probeer een beetje creatief te zijn met de hashtags, maar echt groeien doet mijn account niet. Of dit mijn doel is? Het zou leuk zijn om zoveel mensen te kunnen inspireren, maar een must? Denk het niet. Ik denk zelf ook wel dat deze markt verzadigd begint te raken en dat de grootste hype hiermee wel gedaan is. Ook begin ik bij mijzelf te merken dat ik me soms “irriteer” aan het neppe gedoe.

Wat doe jij liever? Bloggen of vloggen?

 

BewarenBewaren

18 reacties

 • marije

  Je slaat precies de spijker op zijn kop .. ik vind mijn leven dus ook niet boeiend genoeg om te vloggen .. hahaha. Daarbij hou ik ook niet zo van de camera.

  Heb het nu een keertje gedaan en dat vond ik wel leuk maar zie het mijzelf niet elke dag doen.

  Ik heb ook echt een haat liefde verhouding met Instagram de laatste tijd. Ineens groei ik, dan verlies ik er weer een heleboel. Snap er helemaal niets meer van
  marije recently posted…Book Tuesday: My Way – Monica GeuzeMy Profile

 • Cynthia

  Ik vind dus dat je als je vlogt, echt dient te zijn. Heb je een mindere dag, dan kun je ook weer niet chagrijnig die camera in turen. Dat vind ik het lastige aan vloggen. En waarom zou jouw leven niet net zo interessant zijn als dat van een ander. Want eerlijk: waar gaan die vlogs nu helemaal over? Gewoon een kijkje in iemands leven. En Mensen vinden dat leuk.

 • Daenelia

  Persoonlijk vind ik vlogs ook heel saai en ik ‘kijk’ ze ook niet. Het interesseert me geen bal of iemand naar de Ikea is geweest of in de auto een verhaal zit te vertellen. Van de vlogs die ik gezien heb val ik in slaap, omdat er geen structuur in zit.
  Ik denk dat het voor veel mensen een soort ‘vervanging’ van ‘echt’ sociaal contact is. Het equivalent van op een terrasje zitten te kletsen of samen ergens naar toe gaan. Als je zelf denkt dat je een te leeg sociaal leven hebt, is het misschien heel fijn om een surrogaat-ervaring te hebben door het kijken naar een vlog.
  En natuurlijk hangt het máken van een vlog samen met een soort van exhibitionisme. Daar is niks mis mee, en je helpt er blijkbaar ook nog eens mensen mee.
  Ik ben duidelijk niet de doelgroep 🙂

 • Anna

  Heel herkenbaar dit! Ik probeer dingen met Youtube te doen maar ik blijf bloggen zo veel leuker vinden. Foto’s en woorden zeggen zo veel in mijn opzicht. Tegelijkertijd ben ik stiekem Youtube verslaafd… achja! Een moeilijke kwestie is het wel soms, wat wat is de toekomst? Hoe ziet die er uit voor ons bloggers? Liefs
  Anna recently posted…Sisu, the Finnish art of courage | Book ReviewMy Profile

 • V. Nykl

  Blog en Vlog is net een boek of film. Met een boek bent je actief en met de film passief bezig. Met lezen kan je fantasie doorwerken door beeldvorming terwijl met kijken ben je klaar met de aangeboden beeld. Vloggen is populair omdat mensen vooral nieuwsgierig zijn in het privé leven van de maker. Ik hou het privé liefst als privé en vlogs boeien mij dus niet zo. Jonge mensen hebben een andere mening daarover.

 • Sarah

  Dat over Instagram herken ik. Soms kan ik mij ook ergeren aan dat neppe gedoe, en toch kan ik het dan niet laten om zoveel mensen te blijven volgen. Verder heb ik het zelf weleens geprobeerd om te vloggen, maar dat is écht mijn ding helemaal niet. Ik uit mij beter met geschreven woorden, dus mijn blog blijft me gewoon nauw aan het hart liggen. Wat ik wel graag doe is zo af en toe eens een compilatie video maken van een plaats die ik heb bezocht. Al valt dat nu ook weer niet zo vaak voor. Het blijft dus gewoon bij bloggen voor mij. Dat vind ik gewoon het leukst 🙂

 • Lianne

  Heel herkenbaar! Vloggen is ook niks voor mij. Inderdaad omdat ik liever schrijf dan praat, maar ook omdat ik er een hekel aan heb om mezelf terug te horen. Dan wil ik gewoon sorry zeggen tegen iedereen waar ik ooit tegen gepraat heb! Ik volg ook nooit vlogs. Blogs zijn ook gewoon veel leuker 🙂

 • Romy

  Heel herkenbaar wat je beschrijft! Ik zie mezelf ook niet snel vloggen. Ik heb toch het idee dat vlogs je nog minder privacy geven en bovendien heb ik doordeweeks simpelweg niet zo veel spannends te filmen, haha. Ik kan moeilijk elke dag opnames op kantoor maken 😉 En net als jij ben ik ook gek op schrijven. Dat spelen met taal en woorden zou ik echt missen als ik mijn blog opgeef voor vlogs.
  Romy recently posted…Ik in bikini? | Na 10 jaar wil ik het weer proberen!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: