Schrijven
Boeken & Schrijven

Waar vind ik de inspiratie om te schrijven?

Schrijven is een van de dingen die ik het liefste doe. Maar waar vind ik de inspiratie om te schrijven?

Wandelen / Natuur

Ik ben graag buiten en wandel graag rond in de stad of in de prachtige natuur. Het is goed om soms afstand te nemen van het schrijven en de gedachten te ordenen. Meestal komt de inspiratie dan snel terug. Tijdens mijn wandelingen schrijf ik mijn boek in mijn hoofd. De natuur is erg rustgevend, terwijl de hectiek van de stad de levendigheid in mijn verhaal voedt. Je merkt het al, ik hou van allebei :).

Boeken

Ik lees veel boeken ter inspiratie. Ik geniet van het lezen omdat ik weg kan dromen in het verhaal en ik een tijdje uit mijn eigen omgeving ben, wat weer goed is voor het opdoen van nieuwe ideeën.

Blogs lezen

Blogs lezen doe ik heel graag. Ik volg een aantal bloggers en ik lees ook veel blogs over bloggen en schrijven om nieuwe dingen te ontdekken en tips uit te wisselen.

Films of documentaires bekijken

Ik kijk graag naar films, ook om de dialogen van de personages. Dialoogschrijven is moeilijker dan je zou denken en het kijken naar films kan bijdragen aan de levendigheid van de personages in je eigen schrijfsels.

Reizen

Reizen geeft me de meeste inspiratie. Een andere omgeving, mensen, andere talen, indrukken, plaatsen, eten, culturen… allemaal dingen die voor inspiratie kunnen zorgen.

Pinterest

Ik zal eerlijk zijn, ik ben een beetje verslaafd aan Pinterest. Ik kan uren doorbrengen met het bekijken van de mooiste foto’s van interieurs, vintage, Parijs, Amsterdam, Nice, mode enz. Benieuwd wat ik zoal pin? Je kunt me hier volgen.

Notities

Ik hou een notitieboek bij, dat ik overal mee naartoe sleep. Inspiratie kan op ieder moment van de dag opkomen en noteer ik meteen in mijn boekje voordat ik het kwijt ben.

Mensen observeren 

Mensen observeren fascineert me elke keer weer. Wat dragen ze, hoe gedragen ze zich? Het blijft interessant om dat te onderzoeken en te verwerken in mijn verhaal.

Schrijven in een café

Schrijven doe ik graag in een café. Een andere omgeving, geroezemoes om mij heen. Een andere schrijfomgeving kan de inspiratie ook voeden. De mensen die ik om mij heen zie, de muziek die ik hoor, het interieur…allemaal dingen waardoor ik geïnspireerd kan raken.

Waar vind jij inspiratie om te schrijven?

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: