Vintage pumps - Vintage Vondst | Pumps uit 1920
La Vie Parisienne

Vintage Vondst | Pumps uit 1920

Een van mijn hobby’s naast het schrijven, dit blog en nog meer dingen, is het bezoeken van brocante-(vintage) markten. Helaas worden deze al bijna een jaar niet meer georganiseerd, de oorzaak is bekend. Brocante markten bezoeken vind ik altijd een feestje. Deze worden vaak op prachtige locaties georganiseerd en de sfeer is altijd zo gezellig. Het is ook altijd een beetje spannend. Wat zal ik dit keer vinden? In dit blog vertel ik meer over mijn vintage vondst, pumps uit 1920.

Vintage wensenlijstje

Op mijn vintage wensenlijstje staan een aantal items waar ik al een aantal van kan afstrepen. Eerder vond ik een prachtige winkeldoos van le Bon marche. Ik heb een aantal hele oude Franse modemagazines, een oude paspop etc. Er stonden nog twee items op die ik heel graag wilde toevoegen aan mijn verzameling. Doordat er nu geen markten te bezoeken zijn, opende ik de Etsy app, waar je heel veel mooie vintage schatten kunt vinden. Mijn zoektocht naar vintage pumps uit 1920 kom beginnen. Er is nog best veel aanbod, maar niet wat ik zocht. Ik zocht iets unieks, niet zomaar een leren paar pumps. Deze zoektocht vind ik ontzettend leuk en ik geniet er enorm van, omdat ik wel wist, dat ik het juiste paar pumps op de kop zou tikken. Ooit, het heeft geen haast. En dat moment kwam een paar dagen voor kerst. Een mevrouw uit Brussel verkocht een deel van haar jaren ’20 verzameling en daar waren de pumps die ik zocht. In goede staat, uniek en betaalbaar. Ik hoefde niet lang na te denken en bestelde deze beauties.

Vintage pumps jaren 20 - Vintage Vondst | Pumps uit 1920

Detail vintage pumps - Vintage Vondst | Pumps uit 1920

Detail vintage pumps jaren 20 - Vintage Vondst | Pumps uit 1920

Een droom vondst!

Door de drukte met de post en de Kerstdagen duurde het even voordat ik mijn prachtige schatten in ontvangst kon nemen, maar op een dinsdagavond werden ze bezorgd. Ik had een vermoeiende dag gehad en lag lui op de bank, maar door dit pakje was ik dat meteen vergeten.  De pumps waren in het echt nog mooier dan op de foto. De pumps zijn van een klein maatje en erg smal met een klein hakje. De voorkant is belegd met een kleurig bloem borduursel dat zo vakkundig is gemaakt. Aan elk detail is gedacht. Het bloemmotief komt terug in de hak, wat ik prachtig detail aan deze jaren 20 pumps  geeft. Hier is uren met veel liefde en vakmanschap aan gewerkt.

Dit prachtige exemplaar zou je nu ook heel goed kunnen dragen (als mijn grote voet hier in zou passen :)) onder een jurkje of een jeans bijvoorbeeld met een witte blouse. Maar ik heb ze niet gekocht om te dragen, maar om te gebruiken als decoratie en verzamel object. De jaren ’20 vind ik qua mode een geweldige tijd en op mijn vintage wensenlijstje staat nog een originele flapper jurk. Maar deze zijn zo kostbaar, dat ik deze wens op de lange baan heb geschoven.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer prachtige items? Hier vind je meer vintage vondsten die ik op de kop heb getikt.

13 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: