Parijs metro - Vijf keer typisch Parijs #9
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #9

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Haussmann appartement Parijs - Vijf keer typisch Parijs #9

Een van de redenen dat ik zo van Parijs hou, is de architectuur. Als je door mijn foto’s zou scrollen, dan kom je dit soort prachtige en karakteristieke Haussmann gebouwen veel tegen.

Posterzuil Parijs - Vijf keer typisch Parijs #9

Deze prachtige aanplakzuilen zie je verspreid over Parijs. De eerste werd geplaatst in 1839, een urinoir met de plek om advertenties aan te plakken. Vanaf 1854 veranderde vorm van deze aanplakzuilen. In dit artikel kun je er meer over lezen.

Galeries Lafayette Champs Elysees - Vijf keer typisch Parijs #9

Op de Champs-Elysees is een filiaal van Galeries Lafayette geopend. Toen ik in oktober in Parijs was, ben ik er een kijkje wezen nemen. Het is een prachtige locatie, maar mijn favoriet blijft toch wel de Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann.

Baguette - Vijf keer typisch Parijs #9

Het mandje met baguette op tafel, dit is voor mijn echt genieten.

Avond in Parijs - Vijf keer typisch Parijs #9

Avonden in Parijs…een avondwandeling door Parijs, is een echte aanrader. Wandel door de woonwijken en zie hoe het Parijse leven zich afspeelt in de verlichte appartementen. Wijk af van de toeristische routes en maak kennis met het echte Parijs.

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: