Parijs

Vijf keer typisch Parijs #8

Parijs Eiffeltoren

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Bloemenwinkel Parijs - Vijf keer typisch Parijs #8

Wat ik ook zo leuk vindt aan de straten in Parijs, zijn de bloemenwinkeltjes. Die brengen zoveel kleur mee. Kijk niet naar de prijzen want die zijn ontzettend hoog ten opzichte van wat wij voor een bosje rozen betalen.

Eiffeltoren vanaf rue Camoens - Vijf keer typisch Parijs #8

Op social media zie je vaak de Eiffeltoren vanuit een bepaalde straat gefotografeerd, de Avenue de Camoens. Ook al is het niet heel origineel meer, toch was ik nieuwsgierig en in oktober wandelde ik er naar toe. Ik had veel drukte verwacht maar we waren bijna alleen. En het is een prachtige plek om de Eiffeltoren te bewonderen.

Cafe Republique - Vijf keer typisch Parijs #8

Na een wandeling door de Parijse straten, hou ik ervan om een fijn cafe op te zoeken en dan te genieten van een Frans ontbijtje met uitzicht op straat. Ik geloof dat ik een hele tijd in dit cafe (Café République) heb doorgebracht, très très Parisien!

Groen bankje in Parijs - Vijf keer typisch Parijs #8

In Parijs zie je veel van deze groene bankjes. Deze zijn echt karakteristiek voor de stad. Je ziet ze op de avenues, in de parken en ik vind ze prachtig. Het is een mooie plek om even uit te rusten, je gedachten even te laten gaan, mensen te kijken en te genieten van al het moois om je heen.

Ile Saint Louis Parijs - Vijf keer typisch Parijs #8

Er blijft altijd weer iets nieuws te ontdekken, ook voor mij. In oktober heb ik het Île Saint-Louis ontdekt, een van de twee eilanden in de Seine. De volgende keer wil ik hier naar terug. Ik stak de brug over en het voelde alsof ik in een klein knus dorpje was beland. Pittoresk, rustig en mooie architectuur. Echt een aanrader voor als je Parijs vanuit een andere sfeer wilt beleven.

18 thoughts on “Vijf keer typisch Parijs #8

 1. Wat een heerlijk artikel! Weet je welk moment ik altijd zo leuk vind in Parijs? Als we er zijn en ik opeens vanaf een bepaalde plek de Eiffeltoren weer zie staan. Je ziet hem natuurlijk vanaf zoveel verschillende plekken dat het elke keer weer een beetje een ‘verrassing’ is. Bedankt voor de tip van de Avenue de Camoens. Dat specifieke plekje kende ik nog niet, maar ga ik onthouden voor wanneer wij er weer zijn!
  bychristiana recently posted…Besparen op cosmetica, zó doe je datMy Profile

  1. Herkenbaar, dat heb ik ook altijd met de Eiffeltoren. Dat ene moment dat je de toren weer ziet is toch altijd weer speciaal. Zo leuk dat jullie naar Parijs gaan. Ik ben benieuwd naar je verhalen.

 2. Leuk!! Ik hoorde ook dat bloemen daar zo duur zijn. Apart toch. En ik ben nu ook zo benieuwd naar  Île Saint-Louis.
  Die ga ik proberen te onthouden.

 3. Als ik deze foto’s zie, begint het toch wel te kriebelen om eens een keertje naar Parijs te gaan. Ik ben er nog nooit geweest, alleen een keertje doorheen gereden met de Thalys. En vanaf de snelweg heb ik de Eiffeltoren gezien, maar dat is al bijna 10 jaar geleden. Maar wie weet … ga ik er toch meer eens een keer heen!
  Mirjam recently posted…Fun Facts #18 7 weetjes over Time-outMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.