Vijf keer typisch Parijs
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #7

 

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Parijse deur - Vijf keer typisch Parijs #7

Als we in Parijs zijn, kan ik het niet laten om de deuren van de prachtige appartementen te fotograferen. Deze deur is een onderdeel van een heel mooi complex, vlakbij de Eiffeltoren. Ik ben ook altijd nieuwsgierig wat er zich achter de deur bevindt. In Parijs vind je namelijk ook veel verborgen binnenplaatsjes.

Parijs terras rue Montmartre - Vijf keer typisch Parijs #7

Rue Montmartre was een nieuwe ontdekking toen ik in december in Parijs was. Een heel leuk stukje Parijs, met gezellige cafés en winkels.

Jardin du Palais Royal - Vijf keer typisch Parijs #7

Jardin du Palais Royal is een van mijn favoriete plekken in Parijs. Vorig jaar zomer was ik hier ook te vinden, toen de rozen volop bloeiden en de zon scheen. Nu was het een beetje grauw, maar de plek blijf magisch en leuk om even de drukte van Parijs te ontvluchten.

Square Rapp - Vijf keer typisch Parijs #7

Aan de Avenue Rapp vind je een prachtig gebouw in art-nouveau stijl. Als je een stukje doorloopt, dan kom je op dit schattige pleintje uit, dat alleen voor bewoners bereikbaar is. Het is een prachtige plek waarvandaan je ook een prachtig uitzicht hebt op de Eiffeltoren.

Passage Jouffroy - Vijf keer typisch Parijs #7

In Parijs vind je rondom de Grands Boulevards winkelpassages, die in de 19e eeuw zijn aangelegd om het winkelend publiek te beschermen tegen straatvuil en modder. Toentertijd waren er ongeveer 100 waar er nu 20 van over zijn. Gelukkig vind je hier geen grote ketens, maar unieke winkeltjes en restaurants.

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: