Vijf keer typisch Parijs
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #5

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Paris5 1 - Vijf keer typisch Parijs #5

Parijse deuren. Als je door mijn foto’s scrolt, dan kom je deze regelmatig tegen. De Parijse deuren vind ik prachtig door de architectuur. De kleuren, de vormen. En ze maken mij nieuwsgierig wat er achter deze fotogenieke deuren allemaal schuilgaat.

Paris2 - Vijf keer typisch Parijs #5

Een van mijn lievelingsgebak in Frankrijk is de tartelette aux framboises. Ik at deze voor het eerst in een van mijn favoriete brasseries in Parijs, la Campanella aan de 18, Avenue Bosquet. Ik had al een heerlijk lunch genuttigd toen de ober me toch overhaalde om het gebak te proberen. Ik ben hem nog steeds dankbaar 🙂

Paris3 - Vijf keer typisch Parijs #5

Guerlain heeft een prachtige winkel aan de Champs-Elysees en deze wil ik in december bezoeken. Ik ben er nog niet over uit welk geur het gaat worden, maar het bezoeken van deze winkel is al een ervaring op zich, gezien het hele grote assortiment.

Paris1 - Vijf keer typisch Parijs #5

In Parijs vind je veel art-nouveau gebouwen. Een daarvan staat op 29, avenue Rapp. Het is echt een prachtig bouwwerk, zie al die details! Ik zou best eens binnen willen kijken 🙂

Paris4 - Vijf keer typisch Parijs #5

Hoe grauw en grijs het weer ook is, dit blijft een prachtig uitzicht! Paris, je t’aime!

Welke foto spreekt jou het meeste aan?

 

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: