Vijf keer typisch Parijs
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #4

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

 Een appartement in Parijs

De typische Haussmann appartementsgebouwen in Parijs…ik maak er altijd zoveel foto’s van. Ik vind de architectuur erg mooi. De gietijzeren balkonnetjes en de ramen. Ik ben altijd nieuwsgierig hoe het er binnen uit ziet. Ik heb inspiratie verzameld op mijn Pinterest.

Haussmann appartment - Vijf keer typisch Parijs #4

Het Parijse café leven

Er zijn heel veel cafés in Parijs dus genoeg om uit te kiezen! Ik hou erg van het Parijse café leven. De dag goed beginnen met een café au lait en croissants en mensen kijken. Je ziet het Parijse leven aan je voorbij gaan… ik kan er wel uren blijven zitten.

Paris cafe - Vijf keer typisch Parijs #4

La Tour Eiffel

Elke keer als we in Parijs zijn, gaan we als eerste naar de Eiffeltoren. Het is onze Parijse traditie en dit keer heb ik de toren gefotografeerd vanaf Avenue Rapp.

Eiffeltower - Vijf keer typisch Parijs #4

Boulangerie

De Parijse bakkers vind je bijna op elke hoek van de straat. De keuze is enorm. Broden, baguettes, gebak, croissantjes. De geur van deze heerlijkheden komt je al tegemoet in de Parijse straten.

Boulangerie - Vijf keer typisch Parijs #4

Place des Vosges

In de wijk le Marais vind je het Place des Vosges waar het vooral tijdens de zomermaanden, goed toeven is. Je ziet mensen picknicken of in de schaduw op een bankje zitten. Aan dit plein vind je ook Café Carette waar je heerlijke macarons kunt eten.

Place des Vosges - Vijf keer typisch Parijs #4

 

Wat vind jij typisch Parijs?

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: