Journal du Soir Parijs
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #15

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs #15.”

Typisch Parijs

#1 Herfst in Parijs is prachtig. De parken kleuren goudgeel en soms ruik je de geur van geroosterde kastanjes die her en der op straat worden verkocht. Geniet van de pracht van dit seizoen in een van de vele parken. Maak een wandeling of geniet ervan vanaf een van de groene stoeltjes. Of geniet van de mooie herfstkleuren in Montmartre en vergeet daarbij vooral niet de wijngaard te bezoeken. Ben je van 6 tot 10 oktober in Parijs? Tijdens deze week vindt Wijnoogstfeest plaats, met optochten en proeverijen. Niet verkeerd toch?

Eiffeltoren in de herfst - Vijf keer typisch Parijs #15

#2 Een van mijn lievelingsmerken is Guerlain. Op het Champs-Elysees vind je de prachtige boetiek en kom je in een heus parfum walhalla terecht. De vorige keer dat ik er was, keek ik echt mijn ogen uit naar al die parfumflesjes en de geuren die er rondhingen. De volgende keer trakteer ik mijzelf zeker op een nieuwe flacon!

Guerlain Champs Elysees - Vijf keer typisch Parijs #15

#3 Een notitieboekje draag ik altijd bij me, maar als ik in Parijs ben, dan heb ik een ander notitieboekje, de Moleskine Paris City notebook. In dit boekje pen ik al mijn Parijse belevenissen neer en ook de adresjes die ik wil onthouden. Het boekje is al bijna vol, nog een reis (wanneer is nog de vraag) en dan moet ik een nieuw boekje aanschaffen. Regelmatig blader ik het door om inspiratie te krijgen en om herinneringen op te halen.

Notitiekboekje - Vijf keer typisch Parijs #15

#4 Parijs in andere tijden…ik kijk graag naar oude foto’s uit Parijs en hoe het leven toen was. Het waren ook geen makkelijke tijden, maar ik vind de stad er heel sfeervol en authentiek uitzien. Ja, ik zou best eens even naar de jaren ’20 van de vorige eeuw of de Belle Epoque willen, net als in de film Midnight in Paris 🙂

Oude ansichtkaarten Parijs - Vijf keer typisch Parijs #15

#5 Sezane is een modebegrip in Parijs (en daarbuiten!) Het begint al met deze mooie vloer in de winkel. Maar ook de collecties zijn prachtig. Vorige week lanceerden zij de nieuwe herfstcollectie en ik ben verliefd.

Sezane Paris - Vijf keer typisch Parijs #15

Heb jij een mooie herinnering aan Parijs die je hier wilt delen? (een andere stad/plek mag natuurlijk ook!)

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: