Vijf Keer Typisch Parijs 3 1 1 - Vijf keer typisch Parijs #14
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #14

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs #14.”

Typisch Parijs

#1 Avondwandelingen langs de Seine. Parijs is prachtig als de lichtjes aangaan. Het heeft ook iets mysterieus…Als ik in Parijs ben, ga ik na het diner altijd nog een avondwandeling maken en te genieten van een mooi verlicht uitzicht, het is een prachtige afsluiter van de dag.

Seine by night e1546619707604 - Vijf keer typisch Parijs #14

#2 Kijken jullie ook naar de serie L’Agence op Netflix? Ik ben een groot fan! Voor degene die de serie niet kennen: L’Agence draait om een familie, bestaande uit vader, moeder en vier zonen die een makelaarskantoor runnen vanuit hun eigen woonkamer. Ze verkopen de meest mooie droomhuizen. Van villa’s tot kastelen, maar ook prachtige Haussmann appartementen. Ik hoop dat er snel een seizoen 2 komt!

Haussmann apartement - Vijf keer typisch Parijs #14

#3 Parijs in de zomer…het is alweer een hele tijd geleden dat ik mocht genieten van lome zomerse dagen in Parijs. Heel veel uurtjes op het terras, af en toe afkoelen bij Galeries Lafayette en wandelen door de stad. Lees ook mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs.

Eiffeltoren - Vijf keer typisch Parijs #14

#4 Altijd leuk om weer een nieuwe brasserie te ontdekken in Parijs. De laatste keer dat ik er was, nu alweer bijna twee jaar geleden, lunchte ik bij le Pierrot (67 Av. de la Motte-Picquet) vlakbij het hotel. Mijn man en ik waren met de auto naar Parijs gegaan om ons 10 jarig huwelijksjubileum te vieren en we hadden best wel trek gekregen. Deze bistrot zag er zeer uitnodigend uit en we hebben er zelfs nog een keer gegeten.

Bistro le Pierrot - Vijf keer typisch Parijs #14

#5 Wat ik zo leuk vind zijn de hofjes in Parijs, maar je kunt ze helaas niet altijd fotograferen omdat ze vaak schuilgaan achter grote zware deuren. In Saint Germain des Pres was dit hofje goed bereikbaar en het geeft een idyllisch gevoel zo midden in een wereldstad.

Binnenplaats Parijs - Vijf keer typisch Parijs #14

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: