Parijs terras - Vijf keer typisch Parijs #13
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #13

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Typisch Parijs

Park in Parijs 1024x768 - Vijf keer typisch Parijs #13

Een parkje aan de rand van de Eiffeltoren met uitzicht op de Seine. Een vroege ochtend in Parijs. Een perfecte plek om de stad te zien ontwaken.

Parijs appartement 768x1024 - Vijf keer typisch Parijs #13

Een mooie dag in Parijs… wandelen door Parijs is een hele fijne bezigheid om de stad beter te leren kennen en nieuwe plekken te ontdekken. Het leukste is om van de bekende paden af te wijken, iets wat ik heel graag doe en de volgende keer als ik in Parijs ben, zeker meer ga doen.

Balkons in Parijs 1024x768 - Vijf keer typisch Parijs #13

Sommige balkons in Parijs zijn ingericht als kleine tuintjes. Kijk eens wat een grote plant er op bovenstaande foto staat. Prachtig uitzicht vanuit huis en toch het gevoel hebben een beetje in het ‘groen’ te leven middenin de stad.

Passy Paris 1024x680 - Vijf keer typisch Parijs #13

De metro rijdt grotendeels ondergronds in Parijs maar er is een stuk die bovengronds rijdt, zoals hier. Dit is tussen metrostation Bir-Hakeim (het metrostation voor de Eiffeltoren) en Passy, aan de overkant van de Seine. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

Livres Paris - Vijf keer typisch Parijs #13

Boekwinkeltjes in Parijs, je ziet ze heel veel en hebben altijd een aantrekkingskracht op mij en dan vooral de kleine, ‘stoffige’ winkeltjes volgepakt met de mooiste verhalen.

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: