Vijf keer typisch Parijs #12
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #12

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Typisch Parijs

Om Parijs nog beter te leren kennen en om nieuwe ontdekkingen te kunnen doen, wandel ik vaak zonder plattegrond en laat ik me leiden door wat ik zie. Verdwalen zal ik nooit want daarvoor ken ik de stad toch wel goed genoeg inmiddels. De vorige keer stak ik de Pont d’Iena over en kwam terecht in een wijk die ik nog niet eerder had bezocht. Ik wandelde een beetje rond en plotseling zag ik een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren, de dan wel weer hele bekende Avenue de Camoens in de wijk Passy, een van de chicste wijken van de stad. Een aanrader om eens doorheen te wandelen. De wijk heeft prachtige architectuur, mooie winkels (window shoppen kan geen kwaad :)), vele restaurants en cafe’s, de delicatessenwinkel Grande Épicerie de Paris en er zijn talloze musea zoals het Musée Marmottan Monet, het Musée du Vin en Maison de Balzac, het huis van de Franse schrijver Balzac.

Avenue Camoens - Vijf keer typisch Parijs #12

Fromageries…er zijn er talloze in Parijs en er is zoveel keuze, wat het niet makkelijk maakt, maar gelukkig wordt je altijd goed geadviseerd. Ik kan nu helemaal wegdromen bij het idee om naar een Parijse fromagerie te gaan, een aantal kaasjes uit te zoeken, een knisperverse baguette te kopen bij de boulangerie, een flesje wijn of iets anders en dan in op het veldje voor de Eiffeltoren te picknicken….

Fromagerie - Vijf keer typisch Parijs #12

Ik lees altijd de straatnamen als we in Parijs zijn en soms kom je grappige tegen, zoals deze, de Passage du Jeu de Boules, vlakbij de Place de la Republique. De volgende keer wil ik naar rue du Croissant in het 2e arrondissement, vlakbij de Rue Montmartre (een leuke winkelstraat, aanrader!) en de Sezane boutique in de rue Saint-Fiacre.

Passage du Jeu de Boules - Vijf keer typisch Parijs #12

Lunchen in Parijs is een belangrijk onderdeel van de dag en hier wordt dan ook ruimschoots de tijd voor genomen. Populair is de plat du jour met een karaf water en wijn erbij. Deze foto nam ik bij Brasseries Petit Flottes in de rue Cambon, op steenworp afstand van de Chanel winkel. Het is het zusje van Brasserie Flottes waar ik de keer daarvoor heb genoten van een heerlijke salade nicoise. Een aanrader als we weer naar Parijs kunnen.

Lunchen in Parijs - Vijf keer typisch Parijs #12

Ook als het regent is Parijs een prachtige stad. De plannen moeten misschien aangepast worden, maar ik heb me de vorige keer goed vermaakt. Ooit schreef ik er een artikel over: wat te doen in Parijs als het regent. En nu maar hopen dat we er dit jaar naar toe kunnen!

Regenachtig in Parijs - Vijf keer typisch Parijs #12

 

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: