Zonsondergang in Parijs
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #11

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Used Book Cafe Merci - Vijf keer typisch Parijs #11

Boeken en een cafe, een perfecte combinatie wat mij betreft. In Parijs vindt je zo’n adresje in de conceptstore Merci. Loop eerst een rondje door de winkel (vaak blijft het bij kijken, want de prijzen zijn soms heel hoog) en geniet daarna van een hapje en drankje bij het ‘Merci Book Used Cafe.’ (111 Boulevard Beaumarchais, 3e arrondissement).

Haussmann apartment - Vijf keer typisch Parijs #11

Mijn liefde voor de Haussmann appartementen is zo groot, dat ik hier al ongeveer 500 foto’s van heb. Maar ja, de architectuur is dan ook heel fotogeniek. Ik zou heel graag een keer een appartement van binnen willen fotograferen. Ik hou van de authentieke details zoals de ornamenten, de hoge plafonds en de prachtige lichtinval.

Sezane - Vijf keer typisch Parijs #11

Vorig jaar bracht ik voor het eerst een bezoekje aan de Sezane boetiek. Dit stond al heel lang op mijn lijstje. Sezane staat voor hoogwaardig, perfect gesneden stukken die voor altijd kunnen worden gedragen. Wekelijks was ik op de site te vinden (sezane.com). Ik kocht niets, maar proefde de sfeer en de prachtige inrichting. Echt een aanrader als je een keer in Parijs bent (63 Boulevard des Batignolles, 8e arrondissement).

Champs de Mars Paris - Vijf keer typisch Parijs #11

Het gebied rondom de Eiffeltoren (Champ de Mars) is een van mijn favoriete plekken en vooral als het zo lekker rustig is. Het is er fijn wandelen en je hebt prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

Castle Cafe Paris - Vijf keer typisch Parijs #11

Een van mijn favoriete cafe’s in Parijs is het ‘Castel Cafe’ (5 Avenue de Suffren). Een typisch Parijs cafe met hout meubilair, prachtige Parijse platen aan de muren en een goede kaart en op een steenworp afstand van de Eiffeltoren

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: