Cafe de Flore Parijs
Parijs

Vijf keer typisch Parijs #10

 

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

Avenue Camoens - Vijf keer typisch Parijs #10

Parijs is al meer dan 30 dagen in een lockdown en het moet heel vreemd zijn om een hele drukke stad zo stil mee te maken. Toen ik in oktober in Parijs was, liepen we door een wijk vlakbij de Eiffeltoren en het viel me op hoe rustig en stil het daar was. Ik heb daar een tijdje rondgewandeld om deze bijzondere sfeer eens goed te ervaren. Maar ik kan mij goed voorstellen, dat de Parijzenaren wel weer snakken naar meer levendigheid in hun prachtige stad.

Boekhandel Parijs - Vijf keer typisch Parijs #10

Boekhandels hebben sowieso een grote aantrekkingskracht op mij, maar vooral in Parijs. Er hangt een bijzondere sfeer en het liefst zou ik een koffer vol boeken meenemen. Ook de ‘papeterie’ afdeling is altijd zo mooi en kan ik makkelijk mijn notitieboekjes verzameling aanvullen met de meest prachtige exemplaren.

Boulangerie - Vijf keer typisch Parijs #10

Deze week verschenen mijn 5 Franse favorieten op het blog van Van Franse Bodem. Een daarvan is de baguette.

Misschien heel cliché, maar als ik Frankrijk ben, moet ik baguettes eten. De smaak is totaal anders dan hier in Nederland. Als we ergens wandelen en we zien een boulangerie, dan koop ik altijd een baguette die ik dan onderweg oppeuzel of ik zoek een mooi plekje op om van deze heerlijke Franse lekkernij te genieten.

Jardin Palais Royal - Vijf keer typisch Parijs #10

Relaxen op een van de groene bankjes in een Parijs park…wat kijk ik daar weer naar uit…Dit bankje vind je Jardin du Palais-Royal, een van mijn favoriete parken in Parijs.

Parijs appartement - Vijf keer typisch Parijs #10

De lente met rode geraniums op de Parijse balkons…

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: