Duin en zee - Vakantie in Noordwijk aan Zee
Reizen

Vakantie in Noordwijk aan Zee

Eindelijk was daar dan de vakantie waar ik zo lang naar uitgekeken heb….Toen iedereen van de zomer met vakantie ging, telde ik de weken op de kalender…nog meer dan 8 weken! Maar de tijd ging best snel, bleek achteraf en zodoende togen we op maandag 20 september op vakantie in Noordwijk aan Zee.

Noordwijk aan Zee

Het was niet de eerste keer dat we op vakantie in Noordwijk aan Zee gingen. Vorig jaar, rond dezelfde tijd, beleefden we een geweldige vakantie in deze badplaats, dat we het dit jaar nog eens dunnetjes over wilden doen. Aangezien het allemaal nog zo onzeker was door de pandemie, wilden we het zekere voor het onzekere kiezen, en besloten we onze vakantie in eigen land te vieren.

Noordwijk aan Zee boulevard - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Helaas was het hotel van vorig jaar al vol, maar gelukkig vonden we een ander leuk hotel, Hotel Hogerhuys, een kleine tien minuten wandelen van het strand. Eerlijk is eerlijk, ik als hobby interieur stylist moest wel even slikken toen ik de hotelkamers zag. Schoon, dat was het absoluut, en dat vind ik ook heel belangrijk, maar de kamers waren wit. Alleen maar wit. Nu kun je zeggen: wanneer ben je nou op je hotelkamer? Dat is absoluut waar, maar het ook wil ook wat 🙂 Zeker toen we de lounge en het restaurant zagen, zo sfeervol ingericht! Maar goed, het personeel was heel vriendelijk, het ontbijt uitstekend en van de weersverwachting werden we ook heel blij, dus na het uitpakken van de koffers, togen we meteen naar het strand.

Hotelkamer Hogerhuys - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Restaurant hotel Hogerhuys - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Wat vind ik zo leuk aan Noordwijk aan Zee?

Noordwijk aan Zee heeft niet voor niets de blauwe vlag dat betekent dat zij zorgdragen voor  schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. En dat is echt te merken. Daarnaast is het niet zo massaal en is het dorp (Noordwijk-Binnen) heel sfeervol. Ook kun je fijn winkelen in de Hoofdstraat en zijn er talloze leuke cafe’s en restaurants. Je kunt er een mooie duinwandeling maken in de Coepelduynen en verder is het gewoon genieten van het strand. ‘s Ochtends vroeg waren wij er al te vinden. Ook is Noordwijk aan Zee een mooie uitvalsbasis voor uitstapjes, zoals naar Katwijk aan Zee, Leiden (vooral het Pieterskwartier is een aanrader!), Sassenheim (niet groot, maar een leuke winkelstraat en een leuke brasserie!) of Lisse. In Lisse bezochten we het landgoed van Kasteel Keukenhof waar een prachtige dahliatuin te bewonderen was.

Katwijk aan Zee - Vakantie in Noordwijk aan Zee
Katwijk aan Zee
Gracht Leiden - Vakantie in Noordwijk aan Zee
Leiden

Leiden Pieterskwartier - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Leiden - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Kasteel Keukenhof Lisse - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Dahlias - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Dorpsplein Lisse - Vakantie in Noordwijk aan Zee
Lisse
Brasserie Hemels Sassenheim - Vakantie in Noordwijk aan Zee
Brasserie Hemels Sassenheim

Ik merkte dat ik hier echt tot rust kwam. Aan zee liet ik alle gedachten gaan met de wind en voelde me heel ontspannen. Helaas dacht mijn blessure er soms anders over, maar al met al kon ik toch de dingen doen, die ik wilde doen, als ik maar op tijd rust nam. En dat kon perfect bij een van de vele leuke beachclubs, zoals Bries, Witsand en Nomade. Bij Witsand kwamen we het vaakst en hebben we een hele middag op een stoeltje in het zand naar de zee getuurd en genoten van het zonnetje.

Beachclub Witsand - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Beachclub Witsand Noordwijk aan Zee - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Zonsondergang aan zee - Vakantie in Noordwijk aan Zee

Ja, Noordwijk aan Zee heeft mijn hart gestolen en ik ben zeker voornemens om af en toe een weekendje er naar toe te gaan. Een perfecte plek, niet al te ver van huis, om even te ontspannen en alles even te laten gaan.

Ben jij weleens in Noordwijk aan Zee geweest?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: