Lentesfeer in Parijs
Parijs

Tips om Parijs te bezoeken in de lente

De lente is naar mijn mening een van de mooiste seizoenen in Parijs. De stad ontwaakt na een lange winter en is gehuld in roze en witte bloesems. Het is tijd om naar buiten te gaan en te genieten wat de stad zoal te bieden heeft. In dit artikel deel ik tips om Parijs te bezoeken in de lente.

Lente in Parijs tips

Picknicken in het park

Parijs telt een aantal mooie parken waar je heerlijk kunt picknicken. Jardin du Luxembourg is mijn favoriet, maar in het parkje bij de Eiffeltoren, Champs de Mars, kun je ook genieten van een fijne picknick en prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. En vergeet ook het oudste park van Parijs, Jardin des Tuileries niet. Vul je tas met baguettes en viennoisseries en geniet van een heerlijke picknick.

Wil je wel eens een ander park bezoeken, dan de drie bekende die ik nu noemde, denk dan eens aan Belleville (Metro: Couronnes of Pyrénées). Dit park ligt ruim honderd meten boven de stad waardoor je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht. Het park ligt een beetje uit de route, maar is zeker een bezoek waard.

Het park Buttes-Chaumont (Metro: Buttes Chaumont of Botzaris) is een fijn park om de drukte van Parijs even achter te laten. Er zijn kronkelende paadjes, een grot met een waterval, bruggen en grasvelden. Ook vind je in het midden van het park een kapel waar je een geweldig uitzicht hebt over Montmartre.

In de Marais vind je Place des Vosges, een park dat omringd is met statige panden. Er heerst een ongedwongen sfeer in de gezellige Marais, met haar vele (vintage) boetiekjes, die je na afloop nog kunt bewonderen.

Jardin du Luxembourg 5 - Tips om Parijs te bezoeken in de lente

Kersenbloesems

Parijs is vanaf april gehuld in kersenbloesems. Prachtig om te zien! Dit zijn een paar plekjes waar je de kersenbloesem kunt aanschouwen:

  • Square Rene Viviani, vlakbij de Notre Dame
  • Begraafplaats Pere Lachaise
  • Voor deur van boekhandel Shakespeare & Company
  • Jardin du Palais Royal
  • Rondom Hôtel de Ville
  • Bij de Eiffeltoren, aan de overkant, richting Trocadero

Relaxen langs de Seine

Als de zon schijnt en de temperatuur oploopt, dan wordt het gezellig druk langs de Seine. Langs de Seine vind je ook vele terrasjes. Of wil je liever varen? Neem dan een rondvaartboot om te genieten van de stad vanaf het water. Ik heb dit een paar keer gedaan en Parijs is zo anders vanaf het water, het is echt een aanrader.

Parijs Seine - Tips om Parijs te bezoeken in de lente

Nieuwe dakterrassen

Er openen steeds meer rooftopbars waar je kunt genieten van een hapje en drankje met een geweldig uitzicht. Op het dak van warenhuis Printemps vind je rooftopbar Perruche zo ook op het dak van warenhuis Le BHV/Marais.

Ook in de Marais vind je Au Top (93 rue Vieille du Temple), op de 5e verdieping van een gebouw met een 360 graden uitzicht over Parijs, waar je kunt genieten van orientaalse gerechten, behalve op zondag en maandag, dan zijn er alleen tapas en cocktails.

Parijs vanaf een terras

In Parijs geniet ik vooral van het Parijse leven vanaf een terrasje. Mijn favoriet is cafe Bonaparte in Saint Germain des Pres. Maar de volgende keer wil ik ook eens een drankje drinken bij Brasserie de L’île Saint-Louis op de kop van het eiland achter de Notre Dame waar je een prachtig uitzicht over de Seine en op de Notre Dame hebt.

Of kom in de sferen van Midnight in Paris bij Café du Trocadéro met een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Of de bekende terrassen van Les Deux Magots en Cafe de Flore.

Ook op mijn terrassen wensenlijstje: Cafe Le Nemours (2 Place de la Colette), vlakbij het Jardin du Palais Royal, Relais de la Butte in Montmartre (12, rue Ravignan) en het verborgen terras van Hôtel Particulier ook in Montmartre.

Parijs terras e1549644661485 - Tips om Parijs te bezoeken in de lente

Smakelijk Rue Mouffetard

Dit straatje gelegen in de historische studentenbuurt Quartier Latin waar je veel restaurants vindt. Het is een heel gezellig en en levendig straatje waar je fijn kunt slenteren terwijl de lentezon zijn eerste stralen door het wolkendek priemt. Deze straat is tevens een van de oudste straten van Parijs en is 650 meter lang. Naast de restaurants, vind je er ook een karakteristieke markt en vele winkeltjes. Het Place de la Contrescarpe, een populair plein bij de Parijzenaar, heeft een mooie fontein en terrasjes. En vergeet vooral niet naar boven te kijken, waar je nog oude uithangborden zult ontdekken.

Zoals het er naar uitziet, ga ik eind april vijf dagen genieten van lente in Parijs. Ik kan niet wachten…

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: