Peaceful & Serene Moodboard
Lifestyle

Tips om een visie bord te maken dat echt werkt

Je hebt vast weleens van een visie bord gehoord. Dit bord word gebruikt als een hulpmiddel als je bijvoorbeeld je interieur radicaal wilt veranderen, of bijvoorbeeld als je in de reclame werkt, dat de visie van een product wordt uitgebeeld. Je kunt een visiebord voor heel veel doeleinden gebruiken, zoals voor je persoonlijke ontwikkeling of om je dromen na te jagen. Door middel van het visiebord leer je visualieren om dit doel of die droom te bereiken. In dit artikel geef ik je tips om een visiebord te maken dat echt werkt zodat je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Het visiebord

Het visiebord biedt duidelijkheid, focus en motiviatie om na te gaan wat voor jou het allerbelangrijkste is. Wat je wilt bereiken in het leven wordt daardoor centraal neergezet. Terwijl je bezig bent het visiebord te maken, helpt het je te visualiseren welke richting je je leven wilt inrichten. Het visiebord helpt je om te focussen hoe je je wilt voelen. En als je de dingen ziet gebeuren die je graag zou willen, dan raak je ook gemotiveerder om deze doelen en dromen te bereiken.

Moodboard maken - Tips om een visie bord te maken dat echt werkt

Hoe begin je eraan?

Het is belangrijk dat je in een goede en ontspannen gemoedstoestand bent wanneer je aan je visiebord werkt. Steek een kaarsje aan of zet een muziekje op. Dit moet een leuk moment zijn om aan je visiebord te werken.

Wat zet je op je visiebord?

Denk na over wat je zou willen hebben, waar je zou willen wonen en hoe je je dag zou willen doorbrengen. Dus je zet op je bord de dingen die je inspireren en motiveren, zoals foto’s, citaten, ervaringen, kaarten, brieven etc. Neem een wit bord (ik gebruik altijd een canvas bord) en knip plaatjes uit tijdschriften, zoek op internet, in je eigen spullen en plaats dit op je visiebord. Je wilt alles eruit halen waar je blij van wordt en zeggen: “ik wil dit in mijn leven!” maar houd het simpel!

Vraag jezelf steeds af: wat wil ik? Afhankelijk van waar je staat in je leven, weet je misschien precies wat je wilt of niet, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Wees lief voor jezelf. Wees niet bang om jezelf de vrijheid te geven om onbeschaamd jezelf te zijn.

Rangschik de plaatjes eerst op de bord alvorens je ze gaat plakken zodat je zeker weet dat ze goed passen bij je dromen en doelen en het een geheel vormt.

Moodboard juli 2021 1024x819 - Tips om een visie bord te maken dat echt werkt

Bekijk het dagelijks

Als je alle plaatjes hebt geplakt, ben je nog niet klaar. Het is belangrijk dat je minstens één keer per dag naar je visiebord kijkt. Ik heb eens gelezen dat men aanraadt om er voor het slapengaan naar te kijken, omdat je onderbewustzijn het kan verwerken terwijl je slaapt. Concentreer je dan echt hoe je je wilt voelen. Doe alsof je alles op je bord voelt en ervaart. Sluit je ogen en droom even weg hoe je leven eruit zou kunnen zien.

Hoe vaak maak je een nieuw visiebord?

Er zijn geen regels hoe vaak je een nieuw visiebord maakt. Vorig jaar maakte ik elke maand een moodboard, maar dat vond ik toch een beetje te veel, dus daar ben ik mee gestopt. Nu maak ik er een in december voor in het nieuwe jaar. En zo wil ik het elk jaar wel gaan doen. Maar het is helemaal aan jou! Doe wat het beste bij jou past! Het is wel leuk om je oude visieborden te bewaren, zodat je je voortgang kan zien.

Ik heb ook een visiebord gemaakt toen we aan het verbouwen waren en er veel in ons interieur moest gebeuren. Om mijn eigen stijl te ontwikkelen heb ik dit moodboard gemaakt.

Heb jij een visiebord?

 

2 reacties

  • bychristiana

    Weet je dat ik zoiets nu echt nog nooit gemaakt heb? Wel in mijn hoofd trouwens! Het is nu dan ook erg leuk om alle plannen die ik afgelopen maanden voor mijn nieuwe huisje maakt, tot leven te zien komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: