Nice haven - Terugblik | 5 dagen in Nice
Reizen

Terugblik | 5 dagen in Nice

Maandag

Een terugblik van 5 dagen in Nice…

Het vliegtuig landde in de middag op de luchthaven van Nice. De glinsterende blauwe zee, de wuivende palmen, de blauwe lucht, de zon, de eucalyptusgeuren. Het voelde niet alsof het acht maanden geleden was …

We namen een taxi naar ons hotel en pakten onze koffers uit. Ik stond op het balkon, met uitzicht op de drukke Avenue Jean-Medecin en voelde me gelukkig om weer in Nice te zijn! Ik wilde ten volle genieten van elke minuut van deze stad en haar omgeving!

Best Western Hotel New York in Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

Het hotel waar we altjd verblijven: Best Western New York

Promenade du Paillon - Terugblik | 5 dagen in Nice

Promenade du Paillon. Een prachtig waterfontein park in het midden van de stad.

Appartment Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

Place Massena - Terugblik | 5 dagen in Nice

Place Massena

Place Massena Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

We kleedden ons om en toen was het tijd om de stad te gaan verkennen. Het hotel waar we verblijven ligt in een zijstraat van de Avenue Jean-Medecin. Dit is een lange winkelstraat met winkels als H&M, Zara, winkelcentrum “Nice Etoile” en mijn all-time favoriete winkel Galeries Lafayettes. We liepen door de drukke straat en kwamen uit op het Place Massena, een van mijn favoriete plekken in Nice. Dit is het hart van de stad met prachtige oranje-roze gekleurde gebouwen. We wandelden verder naar de Promenade des Anglais om te genieten van de zee.

Palmboom - Terugblik | 5 dagen in Nice

Zee - Terugblik | 5 dagen in Nice

Promande des Anglais - Terugblik | 5 dagen in Nice

Ik krijg nooit genoeg van dit uitzicht!

Dinsdag

De zon scheen door het raam toen ik vroeg wakker werd en ik voelde me echt gelukkig! ‘s Ochtends genoten we van het ontbijt op een terras in de zon. Zalig! We liepen door de smalle straatjes van de oude stad en ik moest mezelf een paar keer knijpen ?

Ontbijt - Terugblik | 5 dagen in Nice

Een ontbijt in het zonnetje; wat wil een mens nou nog meer?

Vieux Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

Terrassen in de zon, smalle zonnige straatjes vol geschiedenis! Ik ben dol op het bewonderen van de activiteiten in deze straten en geniet van de heerlijke geuren die uit de restaurants komen.

‘S Middags gingen we terug naar het hotel om onze zwemkleding mee te nemen om enkele uren op het strand door te brengen. Het was heerlijk om in de azuurblauwe zee te zwemmen en de zon op mijn gezicht te voelen.

Beach essentials - Terugblik | 5 dagen in Nice

Vegetarische pasta - Terugblik | 5 dagen in Nice

Deze ravioli met ricotta, spinazie en mozarella was een van de lekkerste die ik ooit geproefd heb.

 

Na het eten wandelden we door het oude centrum van Nice. Ik hou van de sfeer tijdens de avond wanneer de straten vol gouden licht zijn.

Nice in de avond - Terugblik | 5 dagen in Nice

Woensdag

Na het ontbijt in de zon gingen we weer naar het station en namen de trein naar Monaco. Toen we aankwamen, bewonderden we volgende week de voorbereidingen voor de Gran Prix! Wat een werk! We beklommen de trap naar de oude stad en het Palais en genoten van het prachtige uitzicht op de haven en de appartementsgebouwen. Als ik van dit hou? Het is leuk om te zien, maar Monaco heeft zoveel meer te bieden dan de rijke en beroemde “dingen”: prachtige parken langs de zee met veel bloemen, prachtig uitzicht op zee, het Musée Oceanographique, de oude stad en de Jardin Botanique …. Genoeg te doen en te zien!

Monaco haven - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco uitzicht op haven - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco detail - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco appartementen - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco uitzicht haven - Terugblik | 5 dagen in Nice

Kleurrijk Monaco 1024x768 - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco gekleurde huisjes - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco tuinen - Terugblik | 5 dagen in Nice

Monaco oude wijk - Terugblik | 5 dagen in Nice

Donderdag

Vandaag hebben we besloten om een hele dag in Nice door te brengen … We hebben wat boodschappen gedaan, genoten van een gezonde salade op de Place Massena in de zon en hebben weer enkele uren op het strand doorgebracht. Staren naar de zee. Geniet van het geluid van de golven en laat mijn gedachten los. Ik heb erover nagedacht hoe ik verder kan gaan met het boek dat ik schrijf en dat ook in Nice voor een groot deel plaats vind. Ik voelde de ontspanning, hoe blij ik was …

Nice aan zee - Terugblik | 5 dagen in Nice

Happiness…

Nice uitzicht op zee avond - Terugblik | 5 dagen in Nice

Blauwe stoeltjes Nice 1 - Terugblik | 5 dagen in Nice

Vrijdag

Onze laatste dag in Nice. Ik voel me er een beetje verdrietig over. Ik heb dit gevoel elke keer en ik weet dat ik terug zal komen, maar het is moeilijk voor mij om de plaats te verlaten waar ik van hou en me zoveel plezier gaf!

Ontbijt in Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

Op het terras in Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

Rieten manden winkelin Nice - Terugblik | 5 dagen in Nice

Een hele leuke winkel waar ze mandjes, tassen e.d. van stro verkopen.

We genoten van ons laatste ontbijt in een café aan de overkant van ons hotel en liepen een paar uur rond, genoten van een kopje koffie in de zon op het Place du Palais de Justice en ontdekten een strozakjeswinkel voordat de taxi kwam en ons naar de luchthaven bracht .

Vliegtuig - Terugblik | 5 dagen in Nice

Bye bye Nice…

 

 

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: