Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique
Parijs

Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een straat in Parijs belichtte. Parijs kent zoveel mooie straten. Heel veel van deze straten heb ik bewandeld en bewonderd en dat wil ik graag met jullie delen in de nieuwe rubriek ‘Straat in Parijs.’ De vorige keer waren we in Rue Cler en vandaag beginnen we in de rue Saint-Dominique, een lange zijstraat van de Rue Cler. Vandaag in Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique.

Geschiedenis van Rue Saint-Domonique

De Rue Saint-Dominique is een straat in het 7e arrondissement van Parijs. Voorheen stond deze straat bekend als de Chemin de la Longue Raye (1355), Chemin des Treilles (1433), Chemin Herbu (des Moulins à Vent) (1523), Chemin de l’Oseraie (1527), Chemin du Port (1530), Chemin des Vaches (1542), Chemin de la Justice en Chemin des Charbonniers. De straat werd omgedoopt tot Rue Saint-Dominique in 1643 nadat het Dominicaanse klooster een paar jaar eerder was opgericht aan de oostkant van de straat (nu opgenomen door de Boulevard Saint-Germain), waarvan het enige overblijfsel de Église Saint-Thomas-d’Aquin is op de Place Saint-Thomas-d’Aquin.

Rue Saint Dominique architecture - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

Wat te zien en te doen in Rue Saint-Dominique

Rue Saint-Dominique is een van mijn favoriete straten in Parijs en bezoek ik bijna altijd als ik in Parijs ben. Deze straat heeft alles wat je wilt: bloemenwinkels, bakkerijen, mooie modewinkels, de leukste Franse cafés, bars en gezellige restaurants. Bezoek de straat ook ‘s avonds als de Eiffeltoren mooi verlicht is.

View on Eiffeltower from Rue Saint Dominique - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

Rue Saint Dominique evening - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

In de buurt

Rue Saint Dominique vind je in het 7e arrondissement. Aan de westkant is er het Champ de Mars-park en de Eiffeltoren. Als je door de straat wandelt, heb je af en toe een prachtig uitzicht op de toren die boven de gebouwen uitsteekt.  Ook zit je dichtbij het Musée du Quai Branly (het enige museum van Parijs dat gewijd is aan de inheemse kunst van Afrika, Oceanië en Amerika), evenals het fascinerende Musée des Égouts (het rioolmuseum van Parijs). Aan de oostkant van de rue Saint Dominique kun je picknicken op het grote grasveld genaamd de Esplanade des Invalides, dat de meest weelderige brug in Parijs (Pont Alexandre III) verbindt met het Legermuseum en het graf van Napoleon. Iets verder naar het oosten ligt het prachtige Musée Rodin. Dwaal een paar straten naar het zuiden en je bent in het hart van de Rue Cler, de straat waar we de vorige keer doorheen zijn gewandeld.

Boulangerie patissier rue Saint Dominique - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

Bistro S Dominique - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

Bereikbaarheid

Bus 42: rijdt naar de Madeleine-kerk, de Opera Garnier, warenhuis Galeries Lafayette en Gare du Nord
Bus 69: rijdt Rue Saint-Dominique in, een deel door het Quartier Latin, steekt de rivier over bij het Louvre, rijdt verder naar Hôtel de Ville / Châtelet en brengt je naar de begraafplaats Père Lachaise. Niet op zondagen!
Bus 87: rijdt naar Sèvres-Babylone (denk aan winkelen bij de Le Bon Marché) en langs Blvd St. Germain, voorbij het Quartier Latin, naar het Gare de Lyon. Niet op zondagen!
De dichtstbijzijnde metrostations bij Rue Saint Dominique zijn La Tour Maubourg, Invalides en RER-station Pont de l’Alma.

Rue Saint Dominique apartments - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

Op de kaart

Rue Saint Dominique Paris 641x1024 - Straat in Parijs: Rue Saint-Dominique

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: