Rue Cler Parijs
Parijs

Straat in Parijs | Rue Cler

Een nieuwe ‘Parijse’ rubriek op mijn blog. Parijs kent zoveel mooie straten. Heel veel van deze straten heb ik bewandeld en bewonderd en dat wil ik graag met jullie delen in de nieuwe rubriek ‘Straat in Parijs.’ Vandaag beginnen we in de rue Cler, in het zevende arrondissement, waar je zintuigen echt worden geprikkeld. Loop je gezellig mee?

Rue Cler

Rue Cler in het 7e arrondissement is een pittoresk, autovrije straat die tres tres Parisien is. Wil je de locals ontmoeten, dan moet je hier zijn! Ook voor de lekkere trek ben je hier aan de goede adres want in deze straat vind je talloze brasseries, een slager, fruit-en groentewinkel, een bakker en patisserie, fromagerie, een bloemenwinkel…noem het maar op. Een complete lijst aan adresjes vind je hier.

Food shopping Rue Cler - Straat in Parijs | Rue Cler

Doors of Paris - Straat in Parijs | Rue Cler

Bloemen Rue Cler scaled e1592579413555 768x1024 - Straat in Parijs | Rue Cler

Rue Cler loopt door het hart van het 7e arrondissement, een gebied dat geassocieerd wordt met de Franse adel. Je ziet er veel historische herenhuizen. Velen zijn nu de huizen van de Franse zakenelite, ministeries en buitenlandse ambassades.  Je zou deze straat het beste kunnen ontdekken door deur voor deur te openen en te genieten van de ene lekkernij na de andere. Ja, deze straat prikkelt zeker de geur-en smaakpapillen.

Winkelen in Rue Cler

Parijzenaars doen meestal geen ‘weekboodschappen’ zoals wij soms gewend zijn. De redenen daarvoor zijn: de koelkasten zijn klein (kleine keukens), de producten moeten vers zijn en Parijzenaars zien winkelen als een belangrijk sociaal moment. Zij winkelen met hun neus en zijn kritisch wat ze kopen. Ruiken de aardbeien goed? Zijn dit de juiste kruiden voor het recept? Is de prijs wel goed?  Wat is het land van herkomst?  Veel Parijzenaars kopen alleen Franse producten.

la Fromagerie Rue Cler - Straat in Parijs | Rue Cler

Cafe du Marche Paris - Straat in Parijs | Rue Cler

Cafe du Marche Rue Cler terrace - Straat in Parijs | Rue Cler

Een van mijn favoriete winkels in de Rue Cler is de fromagerie. Deze fromagerie verkoopt meer dan 400 soorten Franse kaas. Lunchen doe ik graag bij Cafe du Marche op het terras waar ik de winkelende Parijzenaars gadesla en droom van een leven in deze geweldige stad. Rue Cler is een straat waar ik heel graag kom om het echte Parijse ‘local’ leven te ervaren. De volgende keer wil ik dineren bij Bistrot Le Petit Cler, een echte Parijse brasserie met houten stoeltjes en een fijn menu.

Boulangerie Patissier Rue Cler Paris - Straat in Parijs | Rue Cler

le Repair de Bacchus Rue Cler Paris - Straat in Parijs | Rue Cler

Na het lunchen en het winkelen, wandel ik naar de nabijgelegen Rue Saint-Dominique, de straat die ik in mijn volgende artikel zal bewandelen.

 

Map Rue Cler Paris - Straat in Parijs | Rue Cler

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: