Avenue Camoens - Straat in Parijs | Avenue de Camoëns
Parijs

Straat in Parijs | Avenue de Camoëns

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een straat in Parijs belichtte. Parijs kent zoveel mooie straten. Heel veel van deze straten heb ik bewandeld en bewonderd en dat wil ik graag met jullie delen in de rubriek ‘Straat in Parijs.’ Vandaag licht ik een bijzondere straat uit in het chique 16e arrondissement: Avenue de Camoëns. Dit straatje is enorm populair. Lees snel verder waarom!

Als je door de tuin van Trocadéro wandelt of een van de musea in dit deel van Parijs bezoekt, vergeet niet een tussenstop te maken in de Avenue de Camoëns. Ik kwam van de Eiffeltoren zijde en het eerste wat ik zag was een klein meesterwerk: de trap.  Een van de mooiste van Parijs. Een momumentaal sculptuur met aan weerskanten prachtige Haussmann appartementen. En dan ben je boven, je draait je om en wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

Avenue Camoens - Straat in Parijs | Avenue de Camoëns

De wijk Passy

Nog even terug naar de prachtige trap. Het beeld aan de voet van de treden is opgedragen aan de Portugese dichter Luís Vaz de Camões. Maar wat dit laantje zo bijzonder maakt, is toch wel het ansichtkaart uitzicht op de Grande Dame. Het meest bijzonder toen ik er was: er was niemand. Dat was bijzonder omdat dit straatje enorm populair is op Instagram. Op de rand van de trappen worden er allerlei poses aangenomen voor de foto op het sociale media platform. Ik genoot van de rust en het uitzicht en de sfeer in deze wijk, Passy.  Deze wijk heeft prachtige architectuur, mooie winkels (window shoppen kan geen kwaad :)), vele restaurants en cafe’s, de delicatessenwinkel Grande Épicerie de Paris en er zijn talloze musea zoals het Musée Marmottan Monet, het Musée du Vin en Maison de Balzac, het huis van de Franse schrijver Balzac.

Wandel daarna terug naar bijvoorbeeld Trocadero voor een kop koffie of thee met een heerlijk gebakje bij Carette of een overheerlijke lunch bij Cafe Kleber!

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: