Huizen San Remo scaled - San Remo, de bloemenstad aan de kust
Reizen

San Remo, de bloemenstad aan de kust

Jaren geleden toen ik een paar dagen in Menton verbleef, een plaatsje aan de Franse Riviera, reisde ik met het reisgezelschap af de prachtige Italiaanse stad San Remo. San Remo staat ook wel bekend als de bloemenstad, Citta dei Fiori, vanwege de grootschalige bloementeelt. In dit blog geef ik tips voor San Remo, de bloemenstad aan de kust.

San Remo

Met het reisgezelschap wandelde ik door de smalle straatjes en observeerden de manier van leven in San Remo. Ik voelde de zon op mijn gezicht en rook een heerlijke koffiegeur. We pakten een terrasje in de zon en observeerden de mensen die op weg waren naar de markt. Deze markt, op Piazza Eroi Sanremesi, is heerlijk Italiaans en ik had nog nooit zoveel soorten pasta’s bij elkaar gezien! Het water liep mij in de mond toen ik al het heerlijke fruit zag en we kochten een zak perziken. Ik heb nog nooit zulke lekkere perziken gegeten. Na een heerlijke lunch (pizza natuurlijk :)) wandelden we door de winkelstraten en droomde ik van de mooie kledingontwerpen die ik in de etalages tentoongesteld zag staan. De winkels inmiddels gesloten voor de siësta.

Markt San Remo 1 1024x680 - San Remo, de bloemenstad aan de kust

De oude stad

In het oude centrum, La Pigna of Citta Vecchia, vind je prachtige gekleurde huizen, steegjes en pleintjes. La Pigna is  een voetgangersgebied en hier zijn veel gespecialiseerde winkels te vinden. In dit gebied kun je het echte Italiaanse leven ervaren en soms had ik het gevoel dat de tijd had stilgestaan. De belangrijkste winkelstraat van San Remo’s is Via Matteotti met exclusieve boetieks met mooie kleding. Ik hou van oude huizen en smalle straatjes omdat ze de geschiedenis van een stad vertellen. La Pigna is tegen een heuvel gebouwd, dus je moet veel trappen beklimmen 🙂 De versterkingen in San Remo dateren bijvoorbeeld uit de zestiende eeuw met als doel de kolonie te verdedigen tegen aanvallen van piraten. De straten, trappen en galerijen bevinden zich op verschillende niveaus, zoals een amfitheater. Dus als je al deze trappen hebt beklommen, zul je worden beloond met een prachtig uitzicht!

Kleuren van San Remo 680x1024 - San Remo, de bloemenstad aan de kust

Straat in San Remo 1024x749 - San Remo, de bloemenstad aan de kust

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van San Remo zijn:

  • De tuin van koningin Elena.
  • De vele villa’s die werden gebouwd in de 19e eeuw voor de rijke mensen om hun vakantie door te brengen.
  • Het symbool van San Remo is de kerk Santuario della Madonna della costa met een prachtige uitzicht.
  • Het Casino en de haven met vele cafe’s, terrassen en visrestaurants.
  • Je kunt een fiets huren en een fietstocht langs de kust maken.
  • Bezoek spookstad Bussana Vecchia tussen Menton en San Remo (ik ben nog nooit hier geweest, dus ik ben wel nieuwsgierig :))
  • San Remo heeft ook een prachtig strand. San Remo heeft 300 dagen zon per jaar en daarom is het een prachtige bestemming om te bezoeken tijdens de herfst- of wintermaanden.

Strand San Remo 1024x680 - San Remo, de bloemenstad aan de kust 

Ben jij wel eens in San Remo geweest?

BewarenBewaren

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: