Q&A | Wat zijn jullie vragen aan mij? - De Antwoorden!
Lifestyle

Q&A | Wat zijn jullie vragen aan mij? – De Antwoorden!

Vorige week organiseerde ik een Q&A op mijn blog tijdens mijn blogvakantie, die door technische omstandigheden iets langer duurde, dan ik eigenlijk van plan was. Gelukkig doet mijn site het weer en kan ik de leuke vragen die ik van jullie mocht ontvangen, beantwoorden.

Wat is het moment dat je liefde voor Frankrijk / Parijs begon?

Mijn liefde voor Frankrijk is ontstaan toen ik in mijn tienerjaren met mijn ouders naar de Provence op vakantie ging. De schoonheid van de natuur, de pittoreske dorpjes en de Zuidfranse sfeer, maakten een enorme indruk op mij. In de afgelopen jaren ben ik talloze keren terug geweest en het is een van mijn favoriete reisbestemmingen. 

Mijn liefde voor Parijs is ontstaan toen ik onder de Eiffeltoren ten huwelijk ben gevraagd door mijn man. Nu alweer tien jaar geleden! Sindsdien heb ik deze stad in mijn hart gesloten.

Spreek je eigenlijk Frans? Wat vind je het mooiste aan die taal?

Ik spreek wel Frans maar niet vloeiend. Ik kan mij wel goed redden en krijg soms ook een compliment. De Fransen vinden het al goed als je al probeert. Het mooiste aan deze taal vind ik de klank van de taal. Als ik Frans hoor, dan doet dat zeker wel iets met me.

Ik ben heel erg benieuwd naar je plannen voor je 40ste jaar. Wat wil je dit jaar echt gaan bereiken?

Dit jaar wil ik bereiken dat ik echt trots op mijzelf kan zijn, wat ik heb bereikt en zeker op mentaal gebied. Ik probeer assertiever te worden en meer voor mijzelf op te komen. Als ik dit bereikt heb, heb ik al zoveel gewonnen.

Ik wil ook nog bereiken dat ik mijn boek afschrijf en in het nieuwe jaar naar uitgevers kan sturen. Spannend! 

Wat is je meest favoriete boek over Parijs? En over de Parijse mode?

Een van mijn favoriete boeken over Parijs is “Een dame in Parijs” van Alyson Richman, waar binnenkort een review van verschijnt. Mijn favoriete Parijse modeboek is “How to be Parisian” van Caroline de Maigret en “In Paris” van Jeanne Damas.

In Paris Jeanne Damas - Q&A | Wat zijn jullie vragen aan mij? - De Antwoorden!

Welke bestemming staat gepland voor je volgende reis?

Het laatste weekend van dit jaar zal ik in Parijs spenderen. Parijs in de winter lijkt me prachtig en ik kijk er enorm naar uit.

Welk seizoen vind je leuker: zomer of winter?

Ik ben een echt zomermens. Ik hou van de lange zomeravonden, het vele buiten zijn, terrasjes pikken en genieten van het zonnetje. Maar de winter kan ik ook wel waarderen, mits deze niet te lang duurt :). Kaarsjes aan en met een dekentje op bank genieten van een goed boek of serie, daar kan ik ook zeker van genieten.

Wie is je favoriete Franse zanger of zangeres?

Mijn favoriete Franse zangeres is Zaz! Haar zangstijl is jazz met een vleugje soul en Franse variété. Mijn lievelingsnummer is “On ira.”

Wat is jouw must visite in Parijs?

Als je voor het eerst naar Parijs gaat, moet je de Eiffeltoren bekijken, hoe cliché dit misschien ook klinkt. Een andere must visit is het Palais Royal, de wijk Marais en het Jardin du Luxembourg.

En wat is je mooiste herinnering aan Parijs?

De modeshows die ik heb mogen bijwonen tijdens Paris Fashion Week in 2008. En de avond die daarop volgde dat ik ten huwelijk ben gevraagd onder de Eiffeltoren.

Waar ben jij dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg in mijn leven, met lieve familie om mij heen en al het moois dat ik mag en kan beleven.

Welke stad, anders dan Parijs, zou jij aanraden om naartoe te gaan?

Nice in Zuid-Frankrijk. Het is een stad die ik regelmatig bezoek. Het is maar anderhalf uur vliegen en je zit in een compleet andere (en beeldschone!) wereld. Dit geldt ook voor Alicante in Spanje.

Heb je ooit een schrijfcursus gedaan of volg je gewoon je talent en gevoel?

Ik heb nog nooit een schrijfcursus gevolgd, maar ik heb wel een aantal keer op het punt gestaan om dit wel te doen. Nu volg ik mijn gevoel. Wel lees ik veel over schrijftechnieken.

Heb je vanuit jouw eigen ervaring nog tips voor mensen die een blog willen starten?

Blijf jezelf! Start geen blog voor het ontvangen van gratis producten of voor het geld. En hou vol! In het begin, zeker toen ik nog in het Engels blogde, had ik bijna geen bezoekers en reacties. Gelukkig is dit wel veranderd, want ik vind de interactie met mijn lezers een ontzettende leuke kant van het bloggen.

My question is what do you like most about blogging and what do you enjoy the least?

I love the interaction with the readers the most. What I enjoyed the least is that blogging cost a lot of time and I am blogging beside my full time job. Quality is very important for me. 

Dit waren mijn antwoorden op jullie leuke vragen. Ik vond het ontzettend leuk om deze te beantwoorden. Bedankt lieve lezers!

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: