Parijs, interieur en lifestyle

Persoonlijk | Tips voor meer rust in je leven

Persoonlijk | Tips voor meer rust in je leven

Ik zit deze blog post te typen in de tuin met uitzicht op het groen en onze nieuwe plantjes die we bij het tuincentrum hebben gehaald. De olijfbomen doen het goed, de geur van lavendel komt me tegemoet door een briesje. De zon schijnt, de lucht is blauw. De rust daalt in mij neer…

Meer rust creëer je zo!

Al eerder schreef ik dat ik het gevoel heb in een rollercoaster te leven. Nu ik twee weken vakantie achter de rug heb, ben ik na gaan denken wat ik zou kunnen veranderen om meer rust in mijn leven te creëren. Ik weet, dat een werkend leven, niet altijd rustig kan zijn. Ik heb een leuke baan die soms hectisch kan zijn. Soms vind ik dat juist fijn, dan spring ik er helemaal in, maar ik merk ook, dat het me soms kan opbreken als ik niet op tijd rust neem.

business 3240766 640 1 - Persoonlijk | Tips voor meer rust in je leven
@Pixabay

En dat is precies waarom ik zo blij was met de meivakantie. Zes dagen naar Nice, de rest van de dagen waren we thuis (zonder verplichtingen!). Voor het eerst werd ik er niet onrustig van, maar genoot ik van onze tuin, lekker BBQ’en, lezen, werken aan het plot voor mijn boek. Ik stond weer eens in de keuken om zelf pastasaus te maken en bakte een bananenbrood voor Moederdag. Ik genoot van deze kleine dingen en droomde ondertussen een beetje weg…

Mijn tips voor meer rust in je leven

 1. Schrijf alles op wat in je opkomt en wat je dwars zit.
 2. Zorg voor lichamelijke beweging. Stress zit tussen je oren, maar uit zich ook regelmatig lichamelijk. Bij mij werkt een wandeling in de natuur heel goed. Verstand op nul en genieten van al het moois om mij heen.
 3. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ruim alle rommeltjes op en doe overbodige spullen weg.
 4. Herzie je eetpatroon. Zelf ben ik weer begonnen met eigen sauzen maken en proberen zo min mogelijk (toegevoegde) suikers te eten. Hierdoor krijg ik ook veel meer energie.
 5. Ga er een paar dagen tussen uit. Verandering van omgeving geeft je nieuwe en andere inzichten. Toen ik in Nice was, heeft  het mij erg geholpen om na te denken wat ik precies wil in het leven en wat niet.
 6. Neem tijd voor jezelf. Ga schrijven, kijk je lievelingsserie, of verwen jezelf met een maskertje.
 7. Doe niet te veel aan verplichtingen. Geen te volle agenda’s. Spontane acties zijn ook leuk!
 8. Stel prioriteiten. Kijk wat er echt belangrijk is. De rest kan wel wachten…
 9. Laat los. Klinkt heel makkelijk, maar is heel belangrijk om meer rust in je leven te creëren.
 10. Leer “nee” zeggen. Dit is iets wat ik de afgelopen maanden geleerd heb en zelfs al toegepast heb. Als ik er nu weer aan terugdenk, dan ben ik best een beetje trots op mijzelf.

Wat is jouw beste tip voor meer rust in je leven?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren10 thoughts on “Persoonlijk | Tips voor meer rust in je leven”

 • Wat een fijne tips! Door onze verhuizing is het ook best stressvol geweest, maar ik heb gelukkig ook veel tijd voor mezelf kunnen pakken door lekker in de tuin te zitten en te schrijven. Mijn tip: doe elke dag datgene waar je gelukkig van wordt!

 • Wat een fijn lijstje! Ik kan nu ook veel beter nee zeggen op het werk door geen gebroken diensten meer te doen, dat geeft al veel rust. Door de verhuizing is het bij mij ook wel stressvol geweest, maar ik heb gelukkig wel vaak rustmomentjes kunnen pakken door te zitten in de tuin en lekker te schrijven. Mijn tip: doe elke dag datgene waar je gelukkig van wordt!

 • Het is voor iedereen anders natuurlijk, maar ik geloof dat mijn leven al aardig rustig is. Ondanks dat ik nog een berg wasgoed heb liggen om te strijken. En dat ik nog heel wat te studeren heb. En een WordPress theme te maken heb. Maar ik neem voldoende afstand en er zijn dingen die ik doe waar ik niet aan torn: in het weekend samen ontbijten en een cartoon kijken. Elke dag met de hond een fijne middagwandeling maken (de ochtendwandeling is gestresster) en daarvan genieten zonder stress. Zorgen dat ik elke dag iets af heb waar ik trots op ben. Je hoeft niet alles te doen om een fijn leven te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: