Peaceful & Serene Moodboard
Lifestyle

Peaceful & Serene Moodboard

Tijd voor jezelf nemen is ontzettend belangrijk. Ik merkte het zelf dat ik deze zomer best veel heb gedaan, wat allemaal heel leuk was, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik even behoefte had aan rust en zo min mogelijk (extra) prikkels om me heen. Het schrijven van mijn boek neem heel veel tijd in beslag en naast mijn baan is dit soms een uitdaging, maar ik haal er ook heel veel plezier uit. En soms loop ik erop vast en dan laat ik het even liggen om andere dingen te doen. Ik las een spa avondje in, lees een tijdschrift of boek, lig onderuit op de bank een serie te kijken, maak een mooie wandeling, of ik rommel wat in huis en zet de meubels weer op een andere plek. Het mediteren heb ik ook weer opgepakt en voel meteen het verschil!

Slow living Moodboard 682x1024 - Peaceful & Serene Moodboard

Een nieuw seizoen

We zitten in een nieuw seizoen. Momenteel ben ik met vakantie en geniet ik van de rust en nieuwe indrukken, iets waar ik me al weken op verheugde. Dit geeft me de mogelijheid om na te denken wat ik nu echt wil. Ik heb dit vaker gedaan, maar nu neem ik het serieuzer. Aan het strand of tijdens een koffiemoment op een zonnig terrasje pak ik mijn notitieboekje erbij om alle gedachten die in mij opkomen, neer te pennen. Ik hoop dat ik hier verder mee kan en eindelijk de dingen eens helder kan krijgen. Peaceful & Serene….

Slow living

Een van de dingen is meer bezig zijn met Slow Living. Slow living is mindful leven. Als je de tijd wilt vertragen, is het belangrijk dat je je mindset verandert en je concentreert op het leven in het nu. Dit is niet altijd makkelijk. Misschien denk je vaak na over wat er morgen op de planning staat of aan een indrukwekkende gebeurtenis. Mindfulness vereist nu eenmaal oefening. Hierbij kan mediteren enorm goed helpen, ik spreek uit eigen ervaring. Door te mediteren, zorg je ervoor dat je in het nu bent en je op deze manier “het bewuster in het leven staan”, kunt oefenen. Na een tijdje zul je de effecten hiervan echt zien en zul je mentaal beter in vorm zijn. Daarbij kun je overal mediteren. Ook tijdens je werk of een wandeling. Binnenkort zal ik een uitgebreider artikel schrijven over slow living.

Hoe ontspan jij het beste?

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: