Patisserie hotspot in Nice, Frankrijk (met recept!)
Franse Riviera

Patisserie hotspot in Nice Frankrijk (met recept!)

Boulangerie Patisserie Jeannot

Toen ik in Nice was, ontdekte ik een geweldige patisserie hotspot. Hier heb ik voor het eerst de  “tarte Tropezienne” geproefd en sindsdien is het mijn favoriete Franse gebakje, afgezien van de macaron. Deze patisserie hotspot in Nice , genaamd “Boulangerie Patisserie Jeannot”, is een waar feest voor de zintuigen.

Elke ochtend vers gebakken brood, heerlijke baguettes met verschillende soorten beleg. De beroemde “Pan Bagnat” (sandwich-specialiteit van Nice met veel groenten en tonijn) of een gezonde salade. Je kunt de lekkernijen meenemen of in de blauwe beroemde stoelen van Nice gaan zitten op het zonnige terras. Of je dag beginnen met een heerlijk ontbijt voordat je gaat winkelen op de markt (Cours-Saleya). Na een hele dag wandelen door de oude stad en een duik in de zee, besloten wij om te gaan genieten van dit Franse gebakje.

 

Een gebakje met een geschiedenis. La Tarte Tropezienne is een taartrecept dat in 1955 werd geïntroduceerd door de Franse banketbakker Alexandre Micka uit Saint-Tropez. Dit gebakje wordt vaak als dessert gegeten. Tijdens de rondleiding door de film “Et Dieu … Crea la Femme” in Saint-Tropez presenteerde hij deze taart aan Brigitte Bardot. Ze stelde de naam “Tarte de Saint-Tropez” voor. Micka veranderde het de naam van Tarte Tropézienne. De tarte Tropezienne is een rond plak gebakken deeg dat horizontaal in de helft wordt gesneden. De beide plakjes worden besprenkeld met oranje of rozenwater. Beide delen worden op elkaar geplaatst met daartussen botercrème en custard. Daarna wordt het bestrooid met poedersuiker.

Albert Dufrêne komt in 1985 in het bedrijf werken en na het overlijden van Alexandre Micka mag hij zich “Président de la Tarte Tropézienne’ noemen. Hij automatiseert het productieproces volledig en de Tarte Tropeziennes vinden hun weg ook naar het buitenland.

Tarte Tropezienne - Patisserie hotspot in Nice Frankrijk (met recept!)

De tarte Tropezienne is nu verkrijgbaar in vier maten. Het geheime recept is sinds 1955 onveranderd al zijn ze nu ook te koop  met aardbeien en framboos toevoeging.

Recept

Zelf proberen? Dit is het recept voor de tarte Tropezienne. Succes!

Adres

Boulangerie Patisserie Jeannot
8 rue Saint Francois de Paul, Nice

Kende jij dit gebakje?

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: