Sezane Boutique Paris
La Vie Parisienne

Parisian chic | 10 eenvoudige tips voor een Parijse stijl

De Parijse stijl inspireert vele van ons en er zijn al talloze boeken en artikelen geschreven over hoe je te kleden als een Parisienne. Vandaag deel ik 10 eenvoudige tips voor een Parijse stijl.

Minimalistisch

Minimalisme is een van de kenmerken van de Parijse stijl. Geen opsmuk, niet ‘teveel’, eenvoudig maar toch chic.

Chic & Effortless

Omarm de klassiekers, niet te veel make up, kies voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen en voeg casual toe aan je look.

Fast fashion en snelle trends zijn een ‘no’

De Parisienne zul je niet zo snel zien de Parijse straten bewandelen in een sweatpant of kledingstukken met logo’s erop. Ook volgt zij de trends niet nauwgezet. Vroeger volgde ik de trends ook en kocht ik weleens items waar ik later van dacht: waarom? Maar ik zie dat als mode leermomenten en ik heb op deze manier wel mijn stijl kunnen ontdekken.

Comfort is belangrijk maar het moet er wel goed uit zien

De Parisienne weet precies wat haar past en zij zal deze items keer op keer aanschaffen omdat zij weet dat dit bij haar past en waarin zij zich goed voelt.

“I know what fits me and what makes me look good. I find myself buying the same thing over and over, but I don’t mind — these are my classics, they always work, they always make me happy.” ~ Garance Dore

 

Parisienne stijl 1024x949 - Parisian chic | 10 eenvoudige tips voor een Parijse stijl
Ballerina: Chloe/ Trenchcoat: Esprit / Tas: Longchamp

Investeer in kwaliteit

In de kledingkast van de Parisienne zul je alleen maar items van een goede kwaliteit vinden. Tijdens de solden, zal zij ook vaak de tijdloze en klassieke items uit het rek vissen. De Parisienne investeert vooral in een goede ballerina en een tas.

Omarm wie je bent

Franse vrouwen zeggen ‘non’ tegen alles dat niet flatteert. Als je weet wat je lichaamstype is en welke kleuren het beste bij jou passen, voel je je comfortabel, zelfverzekerd en geniet je van wat er in je kast ligt. Als je van je kast houdt, heb je niet de behoefte om meer te kopen.

Momenteel ben ik mijn stijl een beetje aan het veranderen. Je kon mij altijd uittekenen in een jeans, maar nu investeer ik ook in pantalons die ik met een fijne sneaker draag en als het netjes moet, met een laarsje met lage hak. Ik voel me hier al veel beter bij.

Mix it is!

Een Parijse vrouw zul je nooit een gehele outfit van een merk of designer dragen. Zij mixt high level met items van de Zara of H&M. Dat maakt een outfit interessanter en meer eigen.

Vind je ‘signature’ item

Mijn signature item is toch echt de witte blouse. Met dit item kan ik alle kanten op. Chic of casual. Ik investeer dus ook altijd in een goed exemplaar.

“You don’t have to spend a decade’s worth of salary on your wardrobe, or flaunt designer brands the whole time. All you need is one signature item: the one you wear when you need to feel strong.” ~ Caroline de Maigret

Weinig sieraden

De Parisienne draagt niet veel sieraden. Eenvoud is haar manier om accessoires te gebruiken. Elk stuk moet betekenis hebben, een verhaal vertellen of een gevoel erachter hebben.
Op mijn trouwring na, draag ik (bijna) nooit sieraden, op mijn horloge na. Daar kan ik echt niet zonder.

Het gaat om het totale plaatje

Dat zegt eigenlijk al genoeg. Draag wat jij fijn en mooi vindt en zie de trends als inspiratie.

Wat is jouw ‘signature’ mode item?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: