paris3 - Parijse dagdroom #5
Parijs

Parijse dagdroom #5

Dagelijks maak ik de wandeling richting het Centraal Station. Vandaag ben ik iets later dan gewoonlijk. Ik loop de stationshal in en hoor de bekende tune die informatie over de Thalys aankondigd. Even later als ik op het perron sta te wachten op een trein, rijdt de rode trein het station binnen. Hoe lang is het geleden dat ik op perron 1 stond te wachten met mijn trolley met het vooruitzicht dat ik wel drie dagen lang in Parijs zou zijn? Eerst de reis van 2,5 uur door het glooiende landschap waar ik altijd zo van geniet met een koffie en een croissant uit de restauratiewagen. Straks kan ik genieten van een echte Franse croissant. Het idee alleen al…

En dan ben ik in Parijs…

Als de Thalys aankomt op Gare du Nord, word ik met de stroom passagiers meegezogen naar de stationshal. Ik voel een prettige kriebel in mijn buik. Ik ben in Parijs en ik heb de tijd aan mijzelf. Of ik nu de hele dag ga winkelen, drankjes drink op een terras, slenter door de straatjes van de Marais, de zonsondergang bewonder vanaf de heuvel in Montmartre, het is aan mij. Tijd doet er niet toe. Met mijn notitieboekje op zak, bewandel ik de Parijse straten en herbeleef sommige taferelen opnieuw. Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken, maar sommige blijven favoriet en bezoek ik altijd weer. De straten rondom de Eiffeltoren in het 7e arrondissement, rue Cler, rue Montorgueil, Galeries Lafayette op Boulevard Haussmann en Montmartre op een stille ochtend kunnen mij erg bekoren. Verder struin ik graag door de straatjes Saint-Germain des Pres, drink ik een drankje bij cafe Bonaparte en maak ik ’s avonds graag een wandeling langs de Seine als Parijs mooi verlicht is. Tijdens een zonnige dag verpoos ik  in het Jardin du Palais Royal met een boek tussen de bloeiende en geurende rozenstruiken.

Jardin du Palais Royal Parijs e1557589205997 - Parijse dagdroom #5

Slapen doe ik altijd in hetzelfde hotel in het 15e arrondissement op een kwartiertje wandelen van de Eiffeltoren. Het topje van de toren kan ik zien als ik mijn hotelraam open. Het is ook altijd het eerste wat ik ‘s ochtends doe. Het geeft me een fijn gevoel. Een nieuwe dag die voor me ligt, die ik helemaal zelf invul en waarin de verrassingen van Parijs de leidraad zullen zijn.

‘A walk about Paris will provide lessons in history, beauty, and in the point of Life.’ – Thomas Jefferson

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: