Terras in Parijs
Parijs

Parijse dagdroom #3

Een gewone doordeweekse dag in Parijs….ik stond vroeg op, gewekt door de zonnestralen die mijn gezicht verwarmden. Op de hoek van de straat was een cafe waar ik een kop koffie dronk en genoot van een heerlijke croissant. De stad ontwaakte langzaam uit een diepe slaap. De afgelopen dagen waren erg warm geweest maar de nacht had een fijne verkoeling gebracht en diende zich de eerste herfsttekenen zich al aan. De gele verdroogde bladeren van de bomen dansten op het ritme van het verkoelende briesje over de straat. Ik keek er gebiologeerd naar.

Parijs is mooi tijdens alle seizoenen. Vind ik althans. Elk seizoen heeft zo haar eigen charmes. De winter met de warmte van de cafe’s, de lente met haar prachtige bloeiende bloesembomen, de zomer met de vele picknicks in de parken en langs de Seine en de herfst als de stad gehuld is in prachtige rood-oranje-gele kleuren.

Ik keek om mij heen. De straten raakten meer gevuld met mensen die naar het werk gingen, toeristen die ook wilden ontbijten in een cafe om de dag goed te beginnen, een eenzame wandelaar die genoot van de stad in de vroege ochtend..

The journey of a thousand miles begins with one step. –Lao Tzu

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: