Rue Saint Charles e1546606244316 - Parijse dagdroom #2
Parijs

Parijse dagdroom #2

 

Gewoon een normale straat in een echte Parijse woonwijk in het 15e arrondissement. De rue Saint-Charles ligt slechts 15 minuten lopen van de Eiffeltoren. Het hotel waar we verblijven is dichtbij het metrostation Charles Michels. Na een rit van 2,5 uur met de Thalys en een half uur met de metro vanaf Gare du Nord, was ik blij dat we waren gearriveerd en we op Place Saint-Charles even op adem konden komen. Ik kijk om mij heen en zie het Parijse leven aan mij voorbij trekken. Voor de groene kiosk stond een rij mensen te wachtten om een krant of tijdschrift te kopen, de cafés zitten vol met lachende mensen.

De straat is lang met veel appartementen en enkele winkels. Een heerlijke geur van versgebakken croissants van de bakker aan de overkant, Le Quartier du Pain, komt me tegemoet.

We zijn in Parijs!

We lopen de hoek om en zien de Eiffeltoren, nou ja, meestal dan. Dit keer zien we  alleen de contouren. Het is mistig. Maar dat mag de pret niet drukken.

Ik voel me gelukkig! Deze dagen in Parijs zullen geweldig zijn. Mijn notitieboekje staat vol ideeën. Er is niet genoeg tijd voor alles, maar wat maakt het uit?

Ik kom terug naar Parijs.

Toujours …

Volgende week kun je de blogs lezen over deze drie dagen in Parijs. 

 

24 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: