Parijse dagdroom #1
Parijs

Parijse dagdroom #1

Parijs, 2015

Parijs in augustus … inmiddels alweer drie jaar geleden dat ik de stad in augustus bezocht. In augustus dippen de meeste Parijzenaars hun voeten in de Middellandse Zee en is de stad overgenomen door de toeristen.

De laatste paar uur van onze stedentrip brachten  mijn man en ik door in Montmartre op Place du Tetre … genietend van de  schilders om ons heen. Het was een warme dag. Het beklimmen van de trap met de bagage was een zware klus geweest. Op Place du Tetre vonden we een plek om te genieten van een drankje. Een Orangina die ik heel vaak drink als ik in Frankrijk ben…

Ik haalde mijn notitieboekje uit mijn tas en las de aantekeningen die ik de afgelopen twee dagen had opgeschreven.

…. “lege straten … de bakker op de hoek heeft zijn winkel gesloten voor de vakantie … de leegte van een stad die altijd druk is…behalve die vier weken in het jaar…”

“La reverie est le dimanche de la pensee (dagdromen is de zondag van de gedachte)” – Henri-Frederic Amiel


Ik keek op mijn horloge. Tijd om de heuvel van Montmartre te verlaten. Onze  voetstappen weerklonken op de keitjes. We besloten om naar Gare du Nord te lopen. We wilden zo lang mogelijk van Parijs genieten. Onderweg maakte ik nog een foto van een typisch Parijs appartement (zie headerfoto). Mijn laatste Parijse foto van deze reis … het is een van mijn favoriete foto’s die ik van Parijs heb…

Het verlaten van deze stad voelde als het verlaten van mijn huis … à bientôt Paris!

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: