Rue Lepic Parijs
Parijs

Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Als ik terugdenk aan onze drie dagen in Parijs afgelopen december, dan denk ik ook vooral terug aan de stilte van Montmartre en dat deze wijk zo’n indruk op mij heeft gemaakt.

Montmartre, zaterdagochtend

In mijn Parijs dagboek schreef ik het volgende:

Vandaag begint de dag op de heuvel van Parijs, Montmartre. Ik hou van deze schilderachtige wijk. Omdat we altijd de trappen naar de Sacre-Coeur lopen, kijk ik op de plattegrond en plan een andere route in, die begint bij Rue des Abbesses, richting Rue Lepic en Rue de l’Abreuvoir. Het is een prachtige wandeling en het is zo rustig dat je bijna niet het idee hebt, dat we middenin Parijs lopen. Rue des Abbesses is een leuke straat met winkeltjes en cafés.  Een van de mooiste straatjes vind ik toch wel de Rue de l’Abreuvoir.

Wandelen door Rue Lepic Parijs e1552379868639 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

De andere kant van Montmartre

Het was een bewolkte grijze dag, maar dat deerde mij niet. Ik was in Parijs en dat telde. Het was droog en we hadden nog twee volle dagen voor ons. Ik trok mijn baret wat strakker op mijn hoofd en we sloegen de Rue des Abbesses in. Zaterdagochtend in Parijs. De winkels gingen net open. De straat kwam weer tot leven. We liepen langs de cafés waar Parijzenaren genoten van een koffie op het verwarmde terras. De dag was net begonnen….

Naarmate we de heuvel opklommen, hoe rustiger het werd. Het was bijna een vreemde gewaarwording. De stilte van Montmartre…ik raakte erdoor geïnspireerd. Ik sloeg straatjes in die ik normaal misschien niet in zou lopen en bewonderde de schoonheid ervan. Het was een waar stilleven waar we doorheen liepen. Het Montmartre van de vele cafés, de levendigheid en straatartiesten was in dit stukje Montmartre ver te zoeken. Een stilte die overheerste.

Aan het einde van de Rue de l’Abreuvoir, zagen we “La Maison Rose” waar we naar binnen gingen. Een klein, sfeervol cafeetje met oude foto’s van Montmartre aan de muren. De koffie en thee geurden, de wortelcake lonkte en uit de speakers kwamen Franse oude liedjes. De echte sfeer van Montmartre als je mij vraagt. Uren had ik hier willen blijven om nog meer sfeer te proeven, nog meer nieuwe plekjes in deze wijk te gaan ontdekken, maar die zal ik voor een volgend bezoek bewaren.

Liefde voor Parijse deuren e1552381221877 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Ervaar de stilte van Montmartre

Montmartre wonen e1552381261990 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Montmartre Parijs e1552383960640 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Dorps Montmartre e1552383983723 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Dorps gevoel Montmartre e1552384001736 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

 

Wandelen door rue de lAbreuvoir e1552384043482 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Tuin Montmartre e1552384061217 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Uitzicht op Sacre Coeur e1552384076381 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Wonen in Montmartre e1552384095384 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

Pink house Montmartre e1552384151526 - Parijs Tip: de stilte van Montmartre

 

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: