Over het boek dat ik aan het schrijven ben: waar speelt het zich af?
Boeken & Schrijven

Over het boek dat ik aan het schrijven ben: waar speelt het zich af?

Vorige keer schreef ik over het boek dat ik aan het schrijven ben. in welke tijd het zich afspeelt: flash backs naar de Roaring Twenties.  Maar waar speelt het zich af?

In deze post zal ik vertellen waarom ik heb gekozen voor de locaties in mijn boek. Er zijn drie steden waar ik het meest van houd: Amsterdam, Parijs en Nice. Tijdens mijn reizen naar deze drie steden, kwamen de ideeën naar voren om een boek te schrijven waarin de personages zich in deze drie steden bevinden. Ik heb natuurlijk foto’s van deze locatie, maar deze deel ik nog niet. Mocht het boek echt uitgegeven gaan worden, wil ik de verbeelding eerst bij mijn lezers laten en niet teveel verklappen 🙂

De locaties van mijn boek

Amsterdam

Het hoofdpersonage komt uit een klein dorpje vlakbij Nijmegen. Ze verhuisd naar Amsterdam. Toen ik een keer in Amsterdam was, ben ik lukraak gaan wandelen en kwam op de perfecte locatie uit, vlakbij mijn geliefde Haarlemmerstraat. Ik ben de buurt gaan verkennen om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen van de plek. Daarna ben ik nog talloze keren terug geweest naar deze plek. Het voelt ook nu als “mijn” plek.

Parijs

Hetzelfde geldt voor Parijs. De locatie had ik via internet gevonden, via een verhuur instantie. Via Google Maps bekeek ik de locatie van afstand. Toen we in Parijs waren, heb ik de locatie bezocht en wist ik dat ik van afstand de juiste keuze had gemaakt. De locatie is vlakbij de Eiffeltoren, in het 7e arrondissement. Ook deze plek bezoek ik (bijna) elke keer als ik in Parijs ben om er de feeling mee te blijven houden.

 

Vieux Nice 2 - Over het boek dat ik aan het schrijven ben: waar speelt het zich af?

Nice

Saint Paul de Vence

Er is nog een vierde locatie, het kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence, zo’n 20 minuten rijden van Nice. Het verhaal maakt heeft een (verrassende!) wending en dat speelt zich af in dit prachtige en pittoreske kunstenaarsdorp, dat vroeger al mijn hart heeft gestolen. Twee jaar geleden, wandelden mijn man en ik rond en toen zag ik, verscholen tussen de cipressen, het huisje wat ik precies voor ogen had voor mijn verhaal.

 

Dit was weer een inkijkje in het boek dat ik aan het schrijven ben. De volgende keer zal ik meer over de personages vertellen.

17 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: