Lavendelveld Provence - Over het boek dat ik aan het schrijven ben: het verhaal
Boeken & Schrijven

Over het boek dat ik aan het schrijven ben: het verhaal

Ruim twee weken geleden schreef ik een boek update hoe het er met mijn boek voorstaat. Ik ben nu in de fase dat ik het manuscript zelf aan het herlezen en aan het schrappen ben voordat ik het wil laten redigeren. Ik heb de afgelopen jaren regelmatig een blog geschreven over mijn boek en vandaag wil ik meer vertellen waar het boek over gaat en jullie (hopelijk!) nieuwsgierig maken.

Waar gaat het verhaal over?

Het boek ‘Het Lavendelhuis’ draait om het hoofdpersonage Amber. Zij woont met haar ouders, broer en twee zussen in een klein dorpje in het oosten van het land. Haar ouders zijn gescheiden en sindsdien is dat het begin van alle ellende in het gezin. Charlotte, de zus van Amber, voelt zich niet thuis in het gezin en laat alles achter om haar droom achteraan te gaan in Parijs. Haar broer besluit op een dag bij zijn vader in Amerika te gaan wonen en laat zijn zussen achter bij hun moeder die de scheiding niet aan kan en haar heil zoekt in flessen wijn.

Het is nooit te laten om te worden wie je had willen zijn 576x1024 - Over het boek dat ik aan het schrijven ben: het verhaal

Synopsis

Amber voelt zich verantwoordelijk voor de situatie en zorgt voor haar moeder en zusje. Haar opleiding leidt eronder en op een dag kan ze de zorg en de emoties in huis niet meer aan en laat ze de zorgen over aan haar tante. Ze vertrekt naar Amsterdam, waar ze in het weekendhuis uit haar jeugd gaat wonen. Maar Amber kan haar draai niet vinden. Ze haalt geen voldoening uit haar baan en ze zit het liefst thuis in plaats van dat ze op zoek gaat naar nieuwe vrienden en vertier. Op een dag spoort  jeugdvriendin Chloe haar aan om Charlotte op te gaan zoeken in Parijs. Amber heeft er eerst geen oren naar maar omdat de situatie in Amsterdam onhoudbaar wordt, besluit ze toch de trein naar Parijs te pakken om te ontdekken wat ze dan wel wil. Niet wetende dat vanaf die dag haar leven radicaal zal veranderen.

Van een stil verlegen meisje dat zichzelf nooit verwent met kleding en make up, krijgt ze de kans in het bedrijf van Charlotte en wordt ze een ware influencer. Dit gaat niet zonder slag of stoot en ze raakt betrokken bij een schandaal en komen er geheimen uit het verleden aan het licht die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

 

Nu ben ik heel benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: