Rue du Commerce Paris
La Vie Parisienne

Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

Toen we eind oktober in Parijs waren, hebben we ook eens de gelegenheid genomen om de buurt van ons hotel te ontdekken. Jarenlang komen we al in hetzelfde hotel maar de wijk kende we nog niet zo goed. En toen deden we een hele mooie ontdekking tijdens onze laatste dag in Parijs.

Rue du Commerce

Eerder die week zag ik een aankondiging voor een brocante markt in de wijk. Op zaterdag togen we er naartoe, maar de markt zelf viel tegen. Daarentegen ontdekten we leuke winkeltjes en cafe’s en zodoende liepen we steeds verder tot we tot onze grote verrassing in een prachtige en gezellige winkelstraat terecht kwamen: de rue du Commerce. Een hele toepasselijke naam voor deze straat vol variëteit in winkelaanbod.

Het is blijkbaar een echt ‘winkelgeheim’, want hier tref je bijna geen toeristen. Hier shopt de Parisienne haar outfits bij elkaar en luncht bij ‘le cafe du Commerce.’ In deze geplaveide straat vind je meer dan honderd winkels. Je vindt hier unieke boetiekjes en betaalbare mode, maar vooral dat je hier de lokale bevolking treft, daar krijg je het echte Parijse gevoel van.

Zoals ik al schreef, je vindt hier een groot variëteit aan mode. Van een Zara, Promod tot een Sephora, maar ook Gerard Darell, Comptoir des Cotonniers en Cyrillus zijn hier gehuisvest. Voor de zoetekauwen onder ons vind je er ook chocolatiers en patisseries. Er is voor ieder wat wils!

De toerist kom je hier dus bijna niet tegen en dat vond ik ook heel verfrissend. De rue du Commerce is echt de beste winkelstraat voor de Parijzenaar.  Het is een eenrichtingsstraat met grote trottoirs aan beide zijden die door deze charmante woonwijk loopt. Er is zelfs een mooi park waar je halverwege kunt zitten en de voeten wat rust gunnen.

Als je klaar bent met winkelen, kun je je aankopen vieren bij een van de tientallen cafes en restaurants op de Avenue de la Motte Piquet. Dit is een van de beste cafe straten van Parijs volgens de Parijzenaar. In oktober heb ik hier twee keer gelunched bij Cafe le Picquet.

Ik was blij verrast door deze mooie ontdekking en kan nu wel zeggen, dat ik na Saint Germain des Pres, dit een van de leukste Parijse wijken vindt.

Shopping in Paris - Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

Shoppingstreet in Paris - Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

Rue du Commerce architecture - Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

Rue du commerce architecture Paris - Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

Architecture 15eme arrondissement - Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

Paris 15 arrondissement - Op zoek naar dé winkelstraat van de Parisienne? Dan moet je hier zijn!

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: