One Little Word 2020
Boeken & Schrijven

One Little Word 2020

 

Vorig jaar koos ik voor het eerst een woord en ik doe het gewoon nog een keer! Vandaag deel ik mijn One Little Word 2020 met jullie.

A single word can be a powerful thing

Precies! Dit las ik op de site van One Little Word, dat is bedacht door Ali Edwards in 2006. Het is de bedoeling dat het woord dat je kiest, die met je “meelift” door het jaar heen. Ik vind dit een hele leuke traditie en doe er graag weer aan mee.

2019 was een beetje een apart jaar waar ik niet heel enthousiast over ben. Ik wilde e.e.a bereiken maar heb niet echt het idee, dat ik daarin geslaagd ben. Ik heb mij teveel laten meevoeren door andere dingen die misschien wel hadden kunnen wachten. Maar….ik zie dit als een leermoment en zal hier zeker aan werken in 2020.

Ook al heb ik niet bereikt wat ik wilde bereiken, ik heb wel veel over mijzelf geleerd en hoe ik in het leven wil staan. Misschien komt het doordat ik 40+ ben :), ik weet het niet, maar ik merkte aan mijzelf, dat ik meer in het moment wilde leven. ‘Morgen kan wachten, we hebben eerst nog vandaag,’ was een zinnetje dat ik heel vaak herhaalde. De maatschappij is snel, alles moet eigenlijk gisteren al af zijn. Nee, zo wil ik niet leven. Ik heb bijvoorbeeld ook geen agenda. Wat ik niet mag vergeten, zet ik in mijn telefoon en that’s it. Voor mijn werk moet ik al veel plannen, dus prive liever niet!

Al met al was het kiezen voor mijn One Little Word 2020 dus niet heel moeilijk.

Mijn woord voor 2020 is..

Mindful

Leven met volle aandacht. Zoals ik al eerder schreef: we zijn teveel bezig wat we morgen moeten doen. Morgen moet ik boodschappen doen. Morgen moet ik strijken en oja, als ik toch bezig ben, dan veeg ik meteen de tuin aan. Ik heb voor mijzelf besloten dat ik dit niet meer wil en mijzelf wil trainen in het leven in het nu en de gedachten aan morgen laten varen.

Ik ben ook begonnen met een aantal meditatie oefeningen. Soms vind ik dat nog wel lastig om te doen, maar als ik het doe, merk ik al meteen verschil. Ook wil ik meer gaan lezen over mindful. Sowieso vind ik het een hele interessante materie. Maar… ik blijf met beide beentjes op de grond 🙂

Heb jij een woord gekozen voor 2020?

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: