Vieux Nice 1 - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice
Reizen

Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Vorige week was ik vijf hele dagen in het prachtige Nice. Het was alweer meer dan drie jaar geleden dat ik er was, maar toen ik weer door de stad wandelde, de prachtige Place Massena overstak, de azuurblauwe zee, in een blauw stoeltje zat op de Promenade des Anglais, een koffie dronk op een terrasje in Vieux Nice, had ik het gevoel van ‘thuiskomen.’ Geniet je mee met mijn mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice?

La Bella Nizza

Een prachtige hotelkamer, met een groot balkon, twee bistro setjes en uitzicht op de levendige straat.

In de ochtend wakker worden door de zon die naar binnen schijnt! Een nieuwe dag!

Thee drinken op het balkon en de drukte in de straat observeren.

Mediteren op het balkon tijdens zonsopkomst.

Best Western Hotel Lakmi Nice - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Hotel Lakmi Nice balkon - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Na zoveel jaar weer in Nice lopen en me weer helemaal thuis voelen.

Zwemmen in zee en alles van me af laten glijden door het ritme van de golven.

Op de les chaises bleus zitten op de Promenade des Anglais en nadenken over van alles wat me momenteel bezighoud.

Promenade des Anglais blauwe stoeltjes 768x1024 - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Strand in Nice - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Nice - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Gezellige (nieuwe) cafés ontdekken en genieten van heerlijke gerechten, zoals een risotto met groene asperges en mozzarella, geitenkaas toast met aardappeltjes en sla, homemade lasagna en vooral de groene salades in Frankrijk waren zo ontzettend lekker!

Saint Paul de Vence

Een dagje naar Saint-Paul de Vence, een kunstenaarsdorpje op een heuvel, zo’n 20 minuten van Nice. Het is een van mijn favoriete plekken in Zuid-Frankrijk en speelt een grote rol in het boek dat ik heb geschreven. Zo heb ik veel research kunnen doen, maar ook genoten van de creatieve vibes in de smalle straatjes. We ontdekten een schattig klein cafe in een van de smalle straatjes waar we van een overheerlijke lunch genoten (Café Byro Alle). Na de lunch kochten we lavendel en Provençaalse kruiden en was het na een wandeling weer tijd voor een apéro, die we genuttigd hebben bij Café de la Place, met een kaasplankje en uitzicht op het petanque spel.

Cafe Byro Alle Saint Paul de Vence - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Saint Paul de Vence - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Goede gesprekken voeren.

Wandelen door nachtelijk Nice. De terrassen zaten nog overvol en de sfeer was zo gezellig en levendig.

Cours Saleya Nice - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Vieux Nice - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

De zonsopgang aanschouwen vanaf ons prachtige balkon. Ik kreeg er geen genoeg van!

Een mooie marinière trui kopen bij Galeries Lafayette.

Rondsnuffelen op de brocante markt op het Cours Saleya.

Lunchen met uitzicht op zee in Menton. Dan smaakt een gerecht toch iets lekkerder!

Slenteren door de pastelkleurige straatjes van Menton langs de citroenbomen.

Citroenbomen Menton - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Menton - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Keramieken schaaltjes - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Antibes 1 - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice

Twee mooie keramieken schaaltjes kopen (met olijven en citroenen) die me doen herinneren aan deze prachtige stedentrip naar Nice.

Nieuwe ideeën opdoen voor het tweede boek dat ik aan het schrijven ben.

Een kleurexplosie van groenten, fruit en bloemen op het Cours Saleya, de markt in Nice. Altijd een feest voor de zintuigen om hier rond te lopen.

Een mooie wandeling maken in Antibes, een geweldige lunchplek ontdekken (Chez Amelie) en genieten van een prachtige wandeling langs zee.

Het gevoel van ultieme vrijheid ervaren. Bij de tekst van mijn moodboard ‘Peaceful & Serene’ schreef ik het al:

We zitten in een nieuw seizoen. Momenteel ben ik met vakantie en geniet ik van de rust en nieuwe indrukken, iets waar ik me al weken op verheugde. Dit geeft me de mogelijkheid om na te denken wat ik nu echt wil. Ik heb dit vaker gedaan, maar nu neem ik het serieuzer. Aan het strand of tijdens een koffiemoment op een zonnig terrasje pak ik mijn notitieboekje erbij om alle gedachten die in mij opkomen, neer te pennen. Ik hoop dat ik hier verder mee kan en eindelijk de dingen eens helder kan krijgen.

Deze vijf dagen heb ik ontzettend veel genoten, echt in het moment geleefd, de momenten bewust meegemaakt en alle negativiteit om mij heen laten varen. Ik was meer in mezelf, ik maakte geen plannen, zag wel wat de dag zou brengen en dat is me heel goed bevallen. Dit besef is misschien wel een van mijn mooiste geniet momenten tijdens mijn stedentrip naar Nice.

Ben jij weleens in Nice geweest?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: