Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante
Reizen

Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Nadat we vijf heerlijke dagen in Nice hadden doorgebracht, vlogen we weer naar huis en waren we twee dagen thuis voordat we naar Alicante reisden. Helaas konden we geen vlucht krijgen vanuit Nice, anders waren doorgevlogen, maar die twee dagen thuis waren ook wel fijn! Op maandagochtend vroeg vertrokken we van Rotterdam Aiport naar Alicante, waar we al een paar jaar niet meer waren geweest. Ik was zo benieuwd! Lees je mee met mijn mooie momenten tijdens mijn stedenetrip naar Alicante?

Alicante

Alicante is een hele fijn vakantiebestemming. Het is een compacte stad, ligt direct aan de kust, heeft een mooi oud centrum (El Barrio Santa Cruz) en is een perfecte uitvalbasis voor uitjes in de regio. Het is een stad, maar niet al te druk, de mensen zijn vriendelijk en er heerst een relaxte vibe. Dat is wat mij zo aantrekt aan deze stad. De stad en een dorpsfeer in een! En omdat Alicante aan zee ligt, kun je deze bestemming perfect combineren met een uitstapje naar het strand. Er zijn leuke strandtentjes en de stranden zijn heel schoon. Binnen een paar minuten sta of in het oude centrum of op de boulevard, de Explanade de Espana waar je veel horeca gelegenheden vindt. Alicante heeft een perfecte OV verbinding (de TRAM) met andere badplaatsen, zoals El Campello of het schilderachtige vissersplaatje Villa Joyosa. Dus er is voor ieder wat wils!

Uitzicht op Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Mijn mooie momenten in Alicante

Aankomen met zon en 27 graden.

Een prachtige hotelkamer hebben met uitzicht op zee. Lees hier over het hotel in Alicante waar we verbleven.

De lange broek verruilen voor een korte variant, zo’n fijn gevoel!

Een prachtig en rustig parkje ontdekken, Placa Gabriel Miro, met een fontein, bloeiende bougainville en bankjes om te lezen of gewoon lekker te zitten. Een oase van rust in de drukke stad.

Placa Gabriel Miro Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Tandem appartemt Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Pizzeria Sale e Pepe - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

 

Genieten van een overheerlijke pizza bij de beste Italiaan van de stad, Sale e Pepe.

Constateren dat er niet veel veranderd is na ons laatste bezoek (4 jaar geleden).

‘s Ochtends wakker worden met het geluid van de zee…

…en op het balkon genieten van de zonsopkomst. Magisch.

Ontbijten met uitzicht op zee. Dan smaakt de yoghurt met muesli toch een tikje anders!

Oude wijk Alicante El Barrio - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

El Barrio Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Explanade de Espana Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Het Spaanse leven

Het dagelijkse leven aanschouwen vanaf de vele terrasjes

Slenteren door de oude wijk, El Barrio, waar de huisjes blauw-wit zijn, smalle straatjes en overal bloempotten. En vergeet het prachtige uitzicht niet!

Alcoholvrije cocktails drinken.

Een nieuwe bakkerij ontdekken, Santagloria, op een ander mooi rustig pleintje (Pl. Portal de Elche) die zelf de gebakjes maakt.

Een appartementencomplex ontdekken (Tandem apartments) waar we de volgende keer willen verblijven. Mooi ingericht en scheelt de helft qua prijs met het hotel. En met die ambachtelijke bakker eronder is dat zeker geen straf.

Zwemmen in zee en ‘alles’ loslaten. Dit gevoel was geweldig en daarna voelde ik me zo goed en vrij!

Goede gesprekken hebben.

Inspiratie krijgen voor mijn boek en artikelen.

Nadenken over de toekomst en wat ik echt wil.

Uitzicht op Alicante vanaf El Barrio - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Santagloria Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Playa de Postiguet Alicante - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

Playa de Postiguet Zonsopkomst - Mooie momenten tijdens mijn stedentrip naar Alicante

De vrijheid dus ‘echt’ voelen. 

Mijn herfstgarderobe uitbreiden met een prachtige winterjas en truien.

‘s Avonds langs de zee lopen en een drankje doen bij beachclub Gomiz met een mooi bohemian interieur.

Lome middagen aan het zwembad. Genieten van het uitzicht op zee, zwemmen, boekje lezen. Perfect.

Geen verplichtingen, zien wat de dag brengt. Dit is iets wat ik deze vakantie gedaan heb. Niet teveel plannen maken, me gewoon mee laten voeren met de dag. En dat heeft me heel goed gedaan! 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: