Mijn voorbereidingen voor mijn stedentrip naar Parijs
Parijs

Mijn voorbereidingen voor mijn stedentrip naar Parijs

Vorige week stapte ik in de auto naar Parijs.  Maar hoe bereid ik mijn stedentrip naar Parijs voor? Vandaag deel ik mijn tips. Lees je mee?

De voorbereidingen als je met de auto gaat

Dit keer gingen we met de auto omdat de Thalys niet reed op de datum dat wij naar Parijs wilden. Er waren spoorwerkzaamheden, dus we besloten om met de auto te gaan, zoals we twee jaar geleden ook hebben gedaan. Ik heb eerst een milieuvignet gekocht (Vignette Crit’Air) omdat dit in Frankrijk is verplicht voor sommige gebieden en vooral Parijs. Nu gingen we niet echt Parijs in met de auto, maar ik wilde het zekere voor het onzekere. Het vignet kost 4,10 euro (inclusief bezorgkosten). Als je wordt aangehouden en je hebt hem niet, kost het 65 euro. Reis je ook af naar Frankrijk met de auto, dan kun je hier meer over het vignet in Frankrijk lezen met een uitleg hoe je deze kunt bestellen. Let op! Er zijn een aantal sites die een service aanbieden. Hier betaal je aanzienlijk meer voor je vignet. Ik raad je aan via de officiele website te kopen.

Denk er ook aan om een alcoholtest, een veiligheidshesje en een gevarendriehoek in je auto te leggen.

De auto parkeerden we in een ondergrondse garage bij de periferie (ParkingsdeParis.com). Deze garage is “goedgekeurd” door de VVV in Parijs. Je kunt makkelijk online reserveren en betalen bij aankomst. Er is een metro vlakbij dus binnen een half uur stonden we voor ons hotel.

Wat neem ik mee?

Ik pak mijn kleding en toiletspullen altijd in een trolley. Een of andere manier lukt het mij altijd om alles mee te nemen. Ik maak altijd setjes die makkelijk met elkaar te combineren zijn. Vooral goed schoeisel vind ik heel belangrijk. Wij maken nogal wat kilometers en ik kies dan toch altijd voor sneakers. Van tevoren check ik het weerbericht en stel zo mijn outfits samen. Overdag een skinny jeans met een trui en voor ‘s avonds een nettere broek, laarsjes en een blousje. Ik hou het altijd een beetje casual-chic 🙂

Qua toiletspullen neem ik zoveel mogelijk mini’s mee, zeker voor die paar dagen is dat voldoende. Verder gaat er mee: een notitieboekje, zonnebril, paspoort, een boek en mijn telefoon.

Boeken, muziek en film

Om heerlijk in de Parijse sferen te komen, luister ik naar Franse muziek, vooral naar de liedjes van Zaz!, blader ik door mijn collectie boeken die zich in Parijs afspelen en kan ik geen genoeg krijgen van de film Midnight in Paris 🙂

Op zoek naar adresjes

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe adresjes en inspiratie als ik weer naar Parijs afreis. Ik bezoek meestal de bekende plekjes waar ik graag kom. Maar Parijs heeft zoveel te bieden. Pinterest is daarvoor mijn ideale inspiratiebron. Ik heb een apart bord aangemaakt voor Parijs tips en ideetjes.

Wat neem jij altijd mee op stedentrip?

Inspiratie om te bewaren

Tips voor een stedentrip naar Parijs 683x1024 - Mijn voorbereidingen voor mijn stedentrip naar Parijs

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: