Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante
Reizen

Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Naast Frankrijk, is Spanje een land waar ik ook graag naar toe ga. Een aantal jaar geleden boekten mijn man en ik een het hotel in Alicante, dat best goed was, maar een tikkeltje te ver van het centrum gelegen. Toen we een keer een wandeling maakten, viel mijn oog op een hotel dat pal aan zee lag.
‘Ooit zullen we daar verblijven,’ zei ik tegen mijn man en hij knikte goedkeurend.
En dit kwam uit. Een jaar later boekten we een verblijf van vijf nachten en vanaf het eerste moment dat ik het hotel binnenkwam, wist ik dat het een goede keuze was. We kwamen aan in de vroege ochtend en de vriendelijke receptioniste bood ons een upgrade van de kamer aan. Deze kamer was onmiddellijk beschikbaar en we zouden uitzicht op zee hebben. Dat klonk als muziek in onze oren. We besloten deze upgrade te nemen en we kregen de sleutel naar de derde verdieping. Toen we de deur openden, geloofden we niet wat we zagen.

De hotelkamer

Deze kamer was een van de mooiste die ik ooit had gezien! Het eerste dat ik zag was het uitzicht vanuit de kamer. Het strand en de zee lagen bijna letterlijk aan mijn voeten.
Vanuit het bed kon ik de zee zien en dat voelde zo goed! Wakker worden met het geluid van de zee is een van de mooiste geluiden. Vanaf het eerste moment dat ik deze kamer binnenkwam, voelde ik me anders. Ontspannen. Vakantie!

Luxe kamer Hotel Melia Alicante min - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Uitzicht luxe hotelkamer Melia Alicante min - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Het zwembad

Hotel Melia Alicante heeft twee zwembaden. Een zwembad zagen we vanuit de hotelkamer. Dit zwembad hoort bij “the Level” (extra diensten zoals een privé-receptie, toegang tot privé zwembad, versneld in-en uitchecken en altijd een kamer met zeezicht). Het andere zwembad ligt meer verscholen, vlakbij de ontbijtzaal.  Aan de voorzijde van het hotel is een groot kunstgrasveld waar je kunt zonnebaden met uitzicht op de haven van Alicante. Een mooie plek om te relaxen.
Er is ook een poolbar waar je kunt genieten van een drankje. Wat ik heel fijn vond was de handdoekenservice. Geen natte handdoeken in je kamer, elke dag kun je weer een nieuwe schone handdoek pakken en het scheelt weer plek in je koffer. Een uitstekende service!

The Level Melia Alicante - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Zwembad Hotel Melia Alicante - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Zonneweide Hotel Melia Alicante - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Playa del Postiguet

Het hotel grenst aan Playa del Postiguet, een strand dat zeer schoon en 900m lang is. Je kunt er heerlijk vertoeven. In de vroege ochtend zag ik al mensen een duik nemen of wandelen op het strand. ‘s Avonds is het een prachtige plek om de zon onder te zien gaan.

 

Playa des Postiguet - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Uitzicht op het strand - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Ontbijt

Het ontbijtbuffet was echt geweldig. Echt teveel keuze 🙂 Champagne, sappen, thee, koffie, Engels ontbijt, pannenkoeken, fruit, gebak, brood, broodjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Het hotel houdt ook rekening met allergieën zoals gluten-intolerantie. De meeste tafeltjes hebben uitzicht op de zee. Een perfect uitzicht tijdens dit heerlijke ontbijt.

Vers ontbijt - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Omgeving

Het hotel ligt op een perfecte locatie. De haven van Alicante vind je aan de overkant zo ook de boulevard van Alicante, de “Explanada de Espana” met veel restaurants, kleine winkeltjes en toegang tot het oude centrum van Alicante, dat ik zeer kan aanbevelen om te bezoeken.

Architectuur Alicante min - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Haven Alicante min - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Kasteel Alicante min - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Het zal geen verrassing zijn dat ik dit hotel ten zeerste aanbeveel. De locatie, de prijs en de service zijn perfect! Als je Alicante of de omgeving wilt verkennen of lekker wilt genieten van het strand, is dit een heerlijke plek om te verblijven en een fantastische vakantie te hebben.

Ik bedoel maar…..Ik kan niet wachten tot ik in september hier weer mag zijn!

Zonsopkomst Alicante min - Mijn vakantie in het Melia hotel in Alicante

Wat is jouw favoriete hotel?

 

Deze foto’s heb ik gemaakt tijdens mijn verblijf in 2017.

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: