Het symbool van Nice: de blauwe stoeltjes
La Vie Parisienne

Mijn ultieme Franse gevoel in 6 vragen

Hoe is je liefde voor Frankrijk ontstaan?

Mijn liefde voor Frankrijk is begonnen tijdens de vakanties in mijn jeugd die mijn ouders en ik op afwisselende plekken in het land hebben beleefd. Hoe mooi ik de Bourgogne en de Alpen ook vind, de Provence heeft vanaf de eerste minuut mijn hart gestolen. We logeerden in een aantal huisjes en vooral het huisje op het Domaine de Saint Endreol in la Motte staat nog goed in mijn geheugen gegrift.

Een echt Provençaals huisje op een prachtig park waar de boulangerie elke ochtend met zijn karretje vol lekkernijen langs kwam en we konden genieten van warme croissants en knapperige baguettes. Ook de dagtochten naar de dorpen in de omgeving, zoals Fayence, Menton en Aups, maakte diepe indruk en vanaf dat moment, heeft dit deel van Frankrijk mijn hart gestolen en is de grondlegger van het boek dat ik momenteel aan het schrijven ben.

Wat is de mooiste plek in Frankrijk en waarom?

Voor mij is dit Parijs en de Provence/Cote d’Azur. In Parijs kom ik graag in de parken en dwaal ik graag door de straatjes van le Marais en geniet ik van een drankje bij Cafe Bonaparte of zit ik graag in het zonnetje in het Jardin du Palais Royal. In het Zuiden van Frankrijk vertoef ik graag in Nice en maak ik graag uitstapjes naar de omliggende dorpen zoals Antibes, Saint Paul de Vence, Menton…de stille baaitjes waar je kunt zwemmen, de prachtige natuur van het Massif l’Esterel, het is een variërend landschap dat mij nooit zal vervelen.

Jardin du Palais Royal e1557589061375 - Mijn ultieme Franse gevoel in 6 vragen

Wat is je meest bijzondere moment in Frankrijk?

Het huwelijksaanzoek van mijn man onder de Eiffeltoren in oktober 2008, dat was zo bijzonder. Sindsdien is deze plek ook heel bijzonder voor ons. Zo jammer dat er een glazen muur om heen gebouwd moest worden. Mijn tweede bijzondere moment in Frankrijk was de helikoptervlucht boven Cannes in juni 2018. Dat was een lang gekoesterde droom van mij die toen uit is gekomen en dan ook nog boven mijn geliefde Cote d’Azur. Het was zo bijzonder om dit prachtige gebied vanuit de lucht te bewonderen.

Wat is je favoriete Franse product?

De baguette, de gezouten boter en de wijn. Maar ook het kleurrijke verse fruit en groenten, kaas en olijven op de markten doen mij watertanden. In Nice lunchten mijn man en ik vaak op het strand. We haalden fruit, een baguette, kaas en drinken en spendeerden zo fijne uurtjes aan het strand.

Op beauty gebied ben ik fan van het Provençaalse merk l’Occitane en gebruik bijna alle producten van dit merk, vooral de Reotier dagcrème en de handcrèmes zijn favoriet.

Ik luister ook regelmatig naar Franse muziek, vooral naar de liedjes van Zaz!, Juliette Armanet en Alizee. Zij brengen mij even naar mijn favoriete land vanuit huis.

Baguette - Mijn ultieme Franse gevoel in 6 vragen

Wat associeer je met Frankrijk?

De joie de vivre levensstijl van de Fransen is mij op het lijf geschreven. De levensvreugde die zij genieten, vind ik ook heel inspirerend. Van bijna elk klein dingetje wordt volop genoten. Een zonsopgang, een heerlijke maaltijd (waar uitgebreid de tijd voor wordt genomen!), een vondst doen tijdens de brocante markten, een wandeling, architectuur en vooral niet te vergeten, de maaltijd! Niet teveel op tijd letten, echt genieten. Ja, daar kan ik me helemaal in vinden.

Wat wil je nog doen of zien in Frankrijk?

Ik zou best eens een aantal weken in Parijs en Nice willen verblijven om te werken aan mijn boek(en) en op deze manier beter deze steden en omgeving te leren kennen. Mij echt onderdompelen in het Franse leven… ja, daar kijk ik erg naar uit. Mijn boek (en) spelen zich ook af in deze gebieden en dat is ook een van de redenen dat ik graag wat langer zou willen verblijven om mijzelf een te voelen met deze omgeving en dit te vertalen naar mijn verhalen.

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: