Mijn telefoongebruik door de jaren heen
Lifestyle

Mijn telefoongebruik door de jaren heen

Mijn telefoongebruik door de jaren heen

Sinds ik een smartphone heb, en dat is inmiddels al heel wat jaartjes, is het apparaat niet meer uit ons dagelijks leven te denken. Mijn allereerste telefoon (heel lang geleden!) was er eentje met een uittrekbare antenne die ik alleen gebruikte om te bellen als dat nodig was. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Vandaag vertel ik meer over mijn telefoongebruik door de jaren heen en deel ik leuke accessoires met jullie.

#getitcovered

Na de telefoon met uittrekbare antenne, volgde de Nokia 3310 en kwamen er meer mogelijkheden. SMS’en was iets wat ik veel deed en daarna konden we langzaam aan het internet op. Er ging een wereld open! En ik vond het geweldig.  De smartphone is een kostbaar apparaat waar we een tijdje mee vooruit willen en daarom is het essentieel om er ook een telefoon hoesje bij aan te schaffen, zoals een iPhone Xs Max hoesje bijvoorbeeld. Er zijn zoveel leuke telefoonhoesjes te vinden en mocht je er een meer persoonlijk tintje aan willen geven, kun je er altijd voor kiezen om een hoesje te ontwerpen. Maar ook voor je andere apparatuur, zoals een iPad, kun je ook een leuke iPad hoes kiezen. Kortom, er is voor ieder wat wils! Dat kun je wel zien op onderstaande foto van een #getitcovered goodiebag.

getitcovered goodiebag e1548874364417 - Mijn telefoongebruik door de jaren heen
Een Powerbank, audio kabel, phone grip, oorplugjes, een houder voor in de auto, accessoires voor tijdens het sporten…allemaal handig om te gebruiken!

Mijn telefoongebruik en favoriet apps

Inmiddels ben ik aangeland bij de iPhone 8+ en dit apparaat is echt niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik sleep het ding overal mee naar toe. Vooral de NS app, Buienradar, Instagram, WordPress, Mail, ING bankieren, Whatsapp en Pinterest zijn de apps die ik veel raadpleeg op een dag. Nu het kouder is, komen deze touchscreen handschoenen heel goed van pas! Nooit meer koude handen als ik even mijn telefoon check buitenshuis.

Smartphone gebruik 768x1024 - Mijn telefoongebruik door de jaren heen

Touchscreen handschoenen wit 768x1024 - Mijn telefoongebruik door de jaren heen

Touchscreen handschoenen 768x1024 - Mijn telefoongebruik door de jaren heen

Toch probeer ik bewuster om te gaan met mijn smartphone gebruik. Waarom zou je Instagram tien keer per dag moeten checken? Zijn we bang voor het “fear of missing out” effect? Een tijdje geleden heb ik besloten om ‘s avonds mijn smartphone zoveel mogelijk links te laten liggen. Soms vind ik dat wel lastig, vooral omdat ik helemaal verzot ben op Pinterest en ik graag op zoek ben naar inspiratie en daar ‘s avonds het meeste tijd voor heb. Toch kan ik zeggen, dat ik op de goede weg ben en ik me daar ook heel goed bij voel.

Ben jij bewust van je telefoon gebruik?

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

6 reacties

  • Lianne

    Leuk artikel! Mijn eerste telefoon was zo’n uitklapbare Moterola, die helaas een keer op school gestolen werd. Daarna heb ik heel lang geen telefoon meer had, en op een gegeven moment had ik zo’n roze ladyphone aangeschaft die ik eigenlijk ook nooit gebruikte. Toen ik een opleiding ging doen had ik er een met een qwerty-toetsenbord gekocht en pas in 2013 heb ik mijn eerste smartphone gekocht, en die heb ik nu nog steeds. Altijd onder het mom van ‘zolang hij het nog doet, hoef ik geen nieuwe’, alhoewel ik wel merk dat hij aan vervanging toe is na zoveel jaar trouwe dienst! De enige apps op mijn telefoon die ik gebruik zijn WhatsApp, Facebook, Instagram en ING bankieren. En nog wat apps die al op de telefoon stonden, zoals notities. Maar meer doe ik er ook niet mee. Ik wil mijn social media-gebruik op de telefoon ook wat proberen te verminderen. Goed idee van je om die telefoon ‘s avonds wat vaker weg te leggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: