Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding
La Vie Parisienne

Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

Toen ik voor het eerst vintage items fotografeerde, wist ik meteen dat dit was wat ik graag nog meer wilde doen. Ik hou van vintage vanwege de geschiedenis van het item en de meestal met de hand gemaakte details. De afgelopen jaren had ik een aantal keer de gelegenheid om enkele prachtige vintage stukken voor mijn lens te krijgen.  Ik was echt in mijn element en vanaf dat moment wist ik dat ik meer zou willen doen met vintage modefotografie.

Niet alleen vintage boetiekjes, ook modetentoonstellingen bezoek ik graag in gezelschap van mijn fotocamera. Zo heb ik de tentoonstelling over Audrey Hepburn in het Gemeentemuseum Den Haag gefotografeerd en de items van een Amsterdamse familie in Museum van Loon. In november 2017 had ik kaartjes voor de modetentoonstelling van Christian Dior in Parijs.

vintage2 - Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

Vintage chanel bag 1024x768 - Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

Deze foto nam ik in een vintage winkel in Saint Paul de Vence, een dorp op een heuveltop in het achterland van Nice. Het was zo’n geweldige ontdekking om deze vintage schatten hier te vinden. Het maakte deze ontdekking extra leuk om dat mijn boek, dat ik momenteel aan het schrijven ben, zich ook deels in dit dorp afspeelt en het een vintage tintje heeft. Ik kon mij dus letterlijk verplaatsen in het verhaal dat ik aan het schrijven ben.

Caprice Vintage Shop in Nice (12, rue Droite) heeft een speciale plaats in mijn hart omdat ik deze prachtige vintage winkel twee keer heb mogen fotograferen. Het interieur is prachtig. De gezellige hoekjes vol met prachtige vintage vondsten. Je blijft kijken! De hele winkel vertelt een verhaal, wat erg inspirerend is om mee te maken.

 

 

 

 

Ik ben dol op deze kaptafel op bovenstaande foto. Hoeveel vrouwen hebben voor deze spiegel gezeten, naar zichzelf gekeken, gekleed in een mooie jurk? Bijna klaar voor het feest in een van de dorpen aan de Cote d’Azur…  Ik kan hier uren over fantaseren en daarom is vintage zo belangrijk voor mij. De items herbergen altijd een verhaal; je kunt je fantasie er lekker op los laten gaan.

vintage6 - Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

Onderstaande twee foto’s fotografeerde ik op een vintage markt in Cannes. Een van de dingen van vintage modefotografie is om de details van de items vast te leggen. De mode van toen heeft prachtige details en vaak is het echt handwerk. Prachtig om te zien en om vast te leggen.

vintage8 - Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

vintage9 768x1024 - Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

vintage10 - Mijn liefde voor het fotograferen van vintage kleding

Bovenstaande foto maakte ik in de Mademoiselle Vintage Shop in  Nice (41 rue de France). De schoenen, de kandelaar en het schilderij met de vrouw en haar schoenen. Een prachtig stilleven.

Houd jij van vintage?

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: